Rusya işgal bölgelerinde halkı Rus pasaportuna zorluyor

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat raporunda, Rusya’nın kontrolünde bulunan bölgelerdeki yetkililerin halkı Rus pasaportu alma konusunda zorladığını açıkladı.

Rusya işgal bölgelerinde halkı Rus pasaportuna zorluyor
Rusya işgal bölgelerinde halkı Rus pasaportuna zorluyor
GİRİŞ 24.04.2023 10:53 GÜNCELLEME 24.04.2023 10:53

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat raporunda, Rusya’nın kontrolünde bulunan bölgelerdeki yetkililerin halkı Rus pasaportu alma konusunda zorladığı, Herson sakinlerinin Haziran’ın ilk gününe kadar Rus pasaportu almayanların ‘sınır dışı edileceği’ ve mülklerine el konulacağı konusunda uyarıldığı belirtildi.

HALK RUS PASAPROTUNU KABUL ETMEYE ZORLANIYOR

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından Rusya-Ukrayna savaşına dair yayımlanan istihbarat raporunda, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerindeki yetkililerin, halkı Rusya Federasyonu pasaportlarını kabul etmeye zorladığı ifade edildi.

“BÖLGELERİN ‘RUSLAŞTIRILMASINDA’ BİR ARAÇ”

Raporda, “Herson sakinleri, 01 Haziran 2023 tarihine kadar Rus pasaportu almayanların 'sınır dışı edileceği' ve mülklerine el konulacağı konusunda uyarıldı. Rusya, Şubat 2022 işgalinden önce Donetsk ve Luhansk'ta yaptığı gibi, pasaportları işgal altındaki bölgelerin 'Ruslaştırılmasında' bir araç olarak kullanıyor. Rusya, özellikle 2024 başkanlık seçimleri öncesinde, işgali bir başarı olarak göstermeye yardımcı olması için Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinin Rusya Federasyonu bürokrasisine entegrasyonunu kolaylaştırıyor olabilir” denildi.

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!