ABD'li senatör adayından garip çıkış: Beyazlara tazminat verilsin

Bernie Moreno, ABD İç Savaşı sırasında siyahilerin kurtuluşu için Kuzey ile savaşırken ölen beyazların torunlarının mali tazminat almasını önerdi.

ABD'li senatör adayından garip çıkış: Beyazlara tazminat verilsin
ABD'li senatör adayından garip çıkış: Beyazlara tazminat verilsin
GİRİŞ 24.04.2023 12:48 GÜNCELLEME 24.04.2023 13:00

Cumhuriyetçi Senato adayından ırkçı bir çıkış geldi. Bernie Moreno beyazlara tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

Moreno , "Beyazlar, siyahları özgür kılmak için öldü. İnsanlık tarihinde daha önce hiç olmadı, ama burada, Amerika'da oldu. Bu okullarda pek öğretilmiyor, değil mi? Biliyorsunuz, tazminattan bahsediyorlar. Siyahların hayatlarını kurtarmak için ölen Kuzey'deki insanların tazminatları nerede?" dedi.

KÖLE TORUNLARINA TAZMİNAT GÜNDEME GELMİŞTİ

Moreno'nun talebi, geçen yıl California'da kölelerin torunları olan siyahilere 360 bin dolar ödeme yapılması önerisinin ardından geldi.

Moreno, 1861'de başlayan ve ağırlıklı olarak Kuzey ve Güney'deki eyaletler arasında yapılan ve köleliğin kaldırılmasının ana neden olduğu kanlı, dört yıl süren iç savaşa atıfta bulunuyordu.

360 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Tahminler, Kuzey için savaşırken yaklaşık 360 bin kişinin öldürüldüğünü öne sürerken, Konfederasyon güçlerinin kayıplarının yaklaşık 258 bin olduğu düşünülüyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı