Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlu Wagner'e katılıp Ukrayna'da savaştı

Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlunun Wagner'e katılarak Rusya Ukrayna savaşında görev aldığı ortaya çıktı

Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlu Wagner'e katılıp Ukrayna'da savaştı
Kremlin Sözcüsü Peskov'un oğlu Wagner'e katılıp Ukrayna'da savaştı
GİRİŞ 24.04.2023 13:23 GÜNCELLEME 24.04.2023 13:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından askerliğe elverişli olanlar seferberlik ilanı ile orduya alınırken, birçok kişi de ülkeyi terk etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un 33 yaşındaki oğlu Nikolai Peskov'un ise Rusya-Ukrayna Savaşı'na katıldığı ortaya çıktı.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Nikolai Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner saflarında çatışmalara dahil olduğunu söyleyerek, "Yıllar önce vatanıma hizmet edeceğime yemin ettim. Bu benim kararımla oldu" dedi. Wagner'e başvurusundan kısa bir süre sonra askeri eğitim aldığını ve Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki birliklere gönderilerek çatışmalara katıldığını söyleyen Nikolai, "Ailem beni destekledi ama hemen değil. Önce şaşırdılar ama kararıma saygı duydular. Babamın benimle gurur duyduğunu düşünüyorum. Doğru kararı verdiğimi söyledi" ifadelerini kullandı.


Wagner'in kurucusu doğruladı

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigozhin, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un oğlu Nikolai Peskov'un sözlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Peskov'un Ukrayna'daki çatışmalarda yer aldığını doğrulayan Prigozhin, "Baştan sona cesaret ve kahramanlık gösterdi" sözlerine yer verdi. Nikolai Peskov'un 6 ay Ukrayna'da bulunduğunu ve görev sonunda kendisine cesaret madalyası da sunduklarını belirten Prigozhin, "Bir zamanlar mutlak bir liberal olarak tanınan Dimitriy Peskov oğlunu gönderdi. Benimle iletişime geçti ve onu topçu sınıfında göreve almamı istedi" dedi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda Rusyanın Terör gurubu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Özel hastanede yenidoğan vurgunu