Ermenilerin ekolojik katliamı durduruldu! Şuşa'da eylem devam ediyor

Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşları, işgalden kurtarılan Laçin Koridoru’nun Şuşa noktasında, Ermenilerin bölgede yapmış olduğu çevre katliamına karşı 134 gündür eylem yapıyor.

GİRİŞ 28.04.2023 09:05 GÜNCELLEME 28.04.2023 09:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İşgalden kurtarılan Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hankendi'den Ermenistan'a geçişi sağlayan Laçin Koridoru'nun Şuşa noktasında, Azerbaycan'lı sivil toplum kuruluşları 134 gün önce başlattıkları çevre eylemini sürdürüyor.

Bölgede Ermeniler tarafından işletilen bakır ve altın madenlerinden çıkan atıkların, nehirlere boşaltılması ve asırlık ağaçların kesilmesi Azerbaycan tarafının tepkisine neden oldu.

Onlarca Azerbaycan vatandaşı, buradaki geçiş noktasında bulunan Rus güvenlik ekiplerinin kurduğu 2 kontrol noktası arasında eylemini sürdürüyor.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, eylemlerin gerçekleştirildiği bölgeden son durumu anlattı.

ÇEVRE KATLİAMI FOTOĞRAFLARLA ANLATILDI

Eylem noktasında, Ermenilerin gerçekleştirmiş olduğu çevre katliamının delilleri de sergileniyor.

Bunlar arasında Kalbajar Bölgesi'nin Heyvali Köyü'nde bulunan gölün kullanılan atıklar nedeniyle 2015'ten 2017'ye kadar değişimi gözler önüne seriliyor.

 

(Kalbajar bölgesi, Heyvali Köyü'ndeki göldeki 2 yıldaki tahribat)

Yine Kalbajar'da ağaçların kesilip, yakıldığı görülüyor. Zangilan'daki kireç taşı madeninde görülen çevre tahribatı da sergilenen bir diğer çevre katliamının delili olarak gösteriliyor.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Önce Vatan. 1 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan toprağında nasıl iş bu niçin orası savaşta alınmadı azeri toprağı ise ya gönüllü ver yada biz alırız denilmelidir.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    göz yumulmasın.gereken yapılsın
    Cevapla
  • Yiğit oğlu Yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Vurun onun bunun evlatlarını dinlemeyin dünyayı az kaldı dünya düşünsün
    Cevapla
  • Ülkem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş siz ermeni zaliminden ne bekliyorsunuz bunlarda katil ruh hali var siz azerbeycanlı kardeşlerim uyanık olun su uyur düşman uyumaz unutmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Girdiği her yeri isleyen millet..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!