ABD'den Yunanistan'a F-35 telkini: Türkiye'deki seçimin sonucunu bekleyin

Amerikan ordusunun iki adet C-130 tipi nakliye uçağını Yunanistan'a uygun fiyata tedarikine Dışişleri Bakanlığı tarafından onay verilirken, F-35'in satılması için ise Türkiye'deki seçimlerin beklendiği kaydedildi.

GİRİŞ 29.04.2023 16:57 GÜNCELLEME 29.04.2023 17:09
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Yunan devlet televizyonu ERT'ye göre ABD Dışişleri Bakanlığı, askeri teçhizat fazlasından dolayı Yunanistan'a iki C-130 tipi nakliye uçağının uygun fiyata tedarik edilmesini onayladı.

Haberde, bu uçaklardan iki adet de yenisinin satın alınmasına ilişkin anlaşmanın kısa sürede açıklanmasının beklendiği belirtildi.

F-35'LER DE YUNANİSTAN'A TESLİM EDİLECEK

Batı Trakya'daki Dedeağaç'ı adeta bir üsse çeviren ABD'nin, F-35'lerle ilgili olarak da "Türkiye'de seçimlerin hemen ardından resmi süreci başlatmak için Kongre'de gerekli olan dört imzadan sonuncusunun da atılması bekleniyor" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Amerikalıların talebin kabul mektubunu göndermesi ve Yunanistan'ın 2028'de ilk uçağı teslim almaya başlaması hedefiyle ilgili müzakerelerin başlaması hedefleniyor.

YUNANİSTAN 2 MİLYAR DOLAR HARCAYACAK

Öte yandan, Yunanistan'ın silah sistemlerini yenilemek için ABD hükümetinden 2 milyar doların üzerinde kredi veya kredi garantileri şeklinde ek bir mali yardım paketi alması bekleniyor.

Bu bağlamda, S-300'lerin Ukrayna'ya göndermesine karşılık olarak da Yunanistan'a Patriot'ların verilmesi olasılığının konuşulduğu ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 87
  • 421 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar F3,5 olmamışmıydı.
    Cevapla
  • Amerikanın işi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın şu Yunanistan'ı....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çoook beklersiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ya galibe Allahcc...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    seçimde anlayacak Amerika uşakları hayal kırıklığı yaşayacak reis silecek bunları tarihten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!