Yunanistan'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Türkiye'deki seçimin sonucunu bekliyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Doğu Akdeniz için, "Biz pragmatistiz. Umarız ki Türkiye seçimlerinden sonra yeniden buluşup Türkiye ile olan farklılıklarımıza bir çıkış yolu bulmaya çalışırız" dedi.

Yunanistan'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Türkiye'deki seçimin sonucunu bekliyoruz
Yunanistan'dan Doğu Akdeniz açıklaması: Türkiye'deki seçimin sonucunu bekliyoruz
GİRİŞ 02.05.2023 18:06 GÜNCELLEME 02.05.2023 19:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'yı ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Görüşmede ikili ilişkiler, enerji, Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların ele alındığını belirterek gelecekte Arnavutluk üzerinden Avusturya ve Almanya'yı Yunanistan'a bağlayan bir enerji koridorunun kurulabileceğini söyledi.

Dendias, Doğu Akdeniz'deki durumun sakinleşmesi gerektiğini belirterek Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz hususunda Avusturya'nın desteğine her zaman ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, "Biz pragmatistiz. Umarız ki Türkiye seçimlerinden sonra yeniden buluşup Türkiye ile olan farklılıklarımıza bir çıkış yolu bulmaya çalışırız. Bu, tabii ki uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukukuna dayanmalıdır" diye konuştu.

YUNAN BAKAN'DAN AKKUYU AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile Türkiye’de geçen hafta açılışı yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali hakkında mı görüşeceğine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Dedias, Akkuyu'nun kendilerine çok yakın olduğu savundu.

Dendias, UAEA Başkanı Grossi'den bu santrale ilişkin bilgi edineceğini, ancak ziyaretinin yalnız bununla sınırlı olmadığını, özellikle Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna'da bulunan Zaporijya Nükleer Santrali'nin durumu hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

AVUSTURYA'DAN YUNANİSTAN'A DOĞU AKDENİZ DESTEĞİ

Schallenberg de Yunanistan'ın yakın bir tarihte enerji alanında belirleyici bir konuma geleceğini kaydederek şunları söyledi:

"Enerji merkezi olunması için Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanması ve uluslararası hukukun uygulanması çok önemli. Bu alanda Avusturya hükümeti olarak Yunanistan'ı destekliyoruz. Yunanistan'ın komşu ülkeleriyle, doğudakilerle, burada Türkiye'den bahsediyorum, ilişkileri olumlu yönde ilerliyor. Umarım bu siyaset bu şekilde devam eder."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    biz umuyoruz size zırnık yok
    Cevapla
  • azi 11 ay önce Şikayet Et
    kimilin kazanmasini bekliyor yunan, amarica ermeni yahudi pkk avrupa ne kadar Türkiye düsmani varsa secimi bekliyor ona göre oyumuz cumhut itifakina.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 11 ay önce Şikayet Et
    Hayırdır. Seçim sonucunda bir beklentiniz mi var? Senin adına üzüldüm. Çünkü 15 mayista yine yeniden devam.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 11 ay önce Şikayet Et
    Hayırdır. Seçim sonucunda bir beklentiniz mi var? Senin adına üzüldüm. Çünkü 15 mayista yine yeniden devam.
    Cevapla
  • İso 11 ay önce Şikayet Et
    TÜRKİYEYİ bırak SEN önce bir kaç ay sonra YUNANİSTki seçimi düşün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"