Rusya'nın Finlandiya konsolosluğuna ses bombalı saldırı! Nota verildi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Finlandiya'daki Mariehamn Konsolosluğuna ses bombası atıldığını duyurarak, saldırının ardından Finlandiya'ya nota verildiğini açıkladı.

Rusya'nın Finlandiya konsolosluğuna ses bombalı saldırı! Nota verildi
Rusya'nın Finlandiya konsolosluğuna ses bombalı saldırı! Nota verildi
GİRİŞ 03.05.2023 20:39 GÜNCELLEME 03.05.2023 20:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Finlandiya'daki Mariehamn Konsolosluğuna ses bombalı saldırı düzenlendi.

'RUS KONSOLOSLUĞUNA VANDALCA BİR EYLEM GERÇEKLEŞMİŞTİR'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, saldırının 20 Nisan’ı 1 Mayıs'a bağlayan gece gerçekleştiğini belirterek, "30 Nisan'ı 1 Mayıs'a bağlayan gecede Finlandiya'ya bağlı Aland Adaları'nda bulunan Mariehamn'daki Rus konsolosluğuna vandalca bir eylem gerçekleştirilmiştir" dedi.

'SES BOMBASI VE FARKLI NESNELER FIRLATILDI'

Zaharova, "Bir grup tarafından Rus dış misyonu bahçesine ses bombası ve farklı nesneler fırlatıldı. konsolosluk binası maddi hasar gördü. Konsolosluk personelinin yaşamına ve sağlığına karşı bir tehdit oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

FİNLANDİYA'YA NOTA VERİLDİ

Finlandiya makamlarına konsolosluk güvenliğinin alınması için nota verdiklerini de belirten Zaharova, "Helsinki'deki Rusya Büyükelçiliği tarafından Finlandiya Dışişleri Bakanlığı'na sorumluların adalete teslim edilmesi ve Aland Adaları'ndaki konsolosluk çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve mülklerinin korunması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep eden nota verildi" dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ay üssü Alfa. 11 ay önce Şikayet Et
    Geliyorooooor gelmekte olan. Hadi hayırlısı bakalım, Teörizme geçit verirsin ha.
    Cevapla
  • derbeder 11 ay önce Şikayet Et
    iki gün sonra rusya kievi bobbalamaya başlıyacak bahar taruzu hikayye olucak
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Lütfen Finlandiyaya nükleer bomba yolla putin emmi
    Cevapla
  • Müjdeci* 11 ay önce Şikayet Et
    Savaş kıvılcımları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!