Ukrayna ordusu, kendi Bayraktar TB2'sini düşürdü

Ukrayna ordusu, başkent Kiev üzerinde uçuş gerçekleştiren ve kendilerine ait olan Bayraktar TB2'yi vurarak düşürdü. Ukrayna Hava Kuvvetleri, planlı bir uçuş sırasında Bayraktar TB2 İHA üzerindeki kontrolü kaybettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 05.05.2023 00:19 GÜNCELLEME 05.05.2023 13:04
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Ukrayna ordusu, Kiev üzerinde uçuş gerçekleştiren kendilerine ait Bayraktar TB2'yi vurup düşürdü.

Olay yaşandıktan kısa bir süre sonra bazı Ukraynalı kaynaklar, İHA'nın Rusya'ya ait "Korsar" olduğunu iddia etti. Ancak görüntüler incelendiğinde İHA'nın Bayraktar TB2 olduğu net şekilde görüldü. Bayraktar TB2'nin enkazı da şehrin ortasına düştü.

UKRAYNA: İHA'NIN KONTROLÜNÜ KAYBETMİŞTİK

Ukrayna Hava Kuvvetleri, saat 20.00 sıralarında Kiev'de planlı bir uçuş sırasında Bayraktar TB2 İHA üzerinde kontrolün kaybedildiğini bildirdi.

İHA'nın vurulması kararın alındığını bildiren Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kiev semalarında kontrolsüz uçan İHA'nın istenmeyen sonuçlara yol açabileceği endişeyle düşürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada, "Maalesef İHA teknik bir sorun yaşadı. Bu tür durumlar yaşanabiliyor. Yaşanan olaydan dolayı ölü ya da yaralı bulunmamaktadır" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 153
  • TB-2 11 ay önce Şikayet Et
    Reis bu şavaş ilanidir direkt gidip Ukraynayi bombalayap cezalandiralim degilse her önüne Helen kuş gibi avlar
    Cevapla
  • Erbakan 11 ay önce Şikayet Et
    Biz şavaş değil bariş diyoruz ne olmuş ey ukraynalilar ver kurtul bitsin bu şavaş
    Cevapla
  • Qwerty 11 ay önce Şikayet Et
    Teknolojisini amerika ve israile verecektir Zelensky. Koca ülkeyi savaşa sokmuş. SIHA ya mi bakar.
    Cevapla
  • Han 11 ay önce Şikayet Et
    Vay vaaay,uğruna türküler yaptılar şimdi seçimlere yaklaşırken Bayraktar'a çamur atma çabaları başladı....şaşırdık mı yahudi başkan Zelenskij...asla !!! Sen busun işte ,milletine nefes aldıranlara ihanet edersin,Batılı ülkelerle beraber adımlar atarsın...hertürlü oyunlara rağmen biz Erdoğan'ı başımızda tutacağız ve bu hain Ukrayna'ya artık SiHA satılmasın !!
    Cevapla
  • Alper 11 ay önce Şikayet Et
    hikaye .eminim kara propaganda olayı bu
    Cevapla
  • Hsy 11 ay önce Şikayet Et
    Tabi kaç tane siha bedava alınca düşürmek çokta tinlarinda olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı