DSÖ, Kovid-19'u "pandemi" olmaktan çıkardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 3 yıldan uzun süredir yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan, ülke ekonomilerini sarsan ve eşitsizliği derinleştiren Kovid-19'un, küresel sağlık acil durumu teşkil etmediğini duyurdu.

DSÖ, Kovid-19'u "pandemi" olmaktan çıkardı
DSÖ, Kovid-19'u "pandemi" olmaktan çıkardı
GİRİŞ 05.05.2023 16:37 GÜNCELLEME 05.05.2023 17:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 için 3 yıl önce ilan edilen "küresel sağlık acil durum" kararının kaldırıldığını açıkladı.

Tedros, Kovid-19'un artık DSÖ'nün en yüksek alarm seviyesi olan "Uluslararası Öneme Sahip Halk Sağlığı Acil Durumu" oluşturmadığını açıklamaktan memnuniyet duyduğunu aktardı.

DSÖ Başkanı'na göre Kovid-19; en az 20 milyon insanın ölümüne sebep oldu. Ancak resmi rakamlar bunun yaklaşık 3 katı daha aşağıda.

3 yıldan uzun süredir hayatımızda olan ve resmi rakamlara göre Dünya'da yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan Kovid-19, ülke ekonomilerini sarstı ve eşitsizliği derinleştirdi.

2019'un sonlarına doğru Çin'de "belirsiz bir hastalık" olarak ortaya çıkan, 2020'nin başında DSÖ tarafından "tehlike durum" ilan edilen Kovid-19 için, Mart 2020'de "pandemi" kararı alınmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Arif inanç 11 ay önce Şikayet Et
    HEY DSÖ , Sırada ne var şimdi. Neyi uygun görüyorsunuz? Ona göre bakalım çaresine kendimizce tabiki.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Oyun bitti desenize şuna
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı