Katar 'Suriye' kararını duyurdu!

Katar, Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşüne karar verilmesine rağmen Esed rejimiyle normalleşmeyi reddettiğini duyurdu.

GİRİŞ 08.05.2023 08:34 GÜNCELLEME 08.05.2023 10:25
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Katar, Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşüne karar verilmesinin ardından rejimle normalleşmeyi reddeden tutumunun değişmediğini duyurdu.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid bin Muhammed el-Ensari, Arap Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Suriye rejiminin 12 yıl sonra Birliğe dönüşünde anlaşmaya varılmasının ardından açıklamada bulundu.

Ensari, ülkesinin, Suriye rejiminin Arap Birliği'ne dönüşüne ilişkin tutumuna değinmeden, "Katar her zaman Arap fikir birliğini desteklemeye çalışmıştır ve bu fikir birliği için engel teşkil etmeyecektir." dedi.

Doha yönetiminin Esed rejimiyle normalleşmesine ilişkin Ensari, "Katar Devleti'nin Suriye rejimiyle normalleşme konusundaki resmi tutumu, öncelikle kardeş Suriye halkının beklentilerini gerçekleştiren siyasi bir çözümde ilerleme kaydedilmesine bağlı bir karardır." diye konuştu.

Ensari, Katar'ın Esed rejimiyle normalleşmeyi reddeden tutumuna işaret ederek, "Katar Devleti'nin Suriye rejimi ile normalleşme konusundaki tutumu değişmedi. Katar, kardeş Suriye halkının saygınlık, barış, kalkınma ve refah gibi beklentilerini gerçekleştirmek için Arap kardeşleriyle çalışmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Esed rejiminin Arap Birliği'ne dönüşüne ilişkin Ensari, "Umarım bu karar, Suriye rejiminin halkın sorunlarının çözümüne yönelik olumlu adımlar atmasına, bölgede güven ve istikrarı güçlendiren Arap komşularıyla ilişkilerini iyileştirmeye ve kendisinin boykot edilmesine yol açan krizin köklerini ele almasına sebep olur." değerlendirmesinde bulundu.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 14 Nisan'da yaptığı açıklamada, Katar'ın Esed rejimi ile normalleşmesine ilişkin durumun söz konusu olmadığını ve rejimin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınmasına yönelik sebeplerin geçerli olduğunu söylemişti.

Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Suriye'nin Birliğe dönmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Arap Birliği, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 12 Kasım 2011'de Esed rejiminin Birliğe üyeliğini askıya almıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • aklı 10 ay önce Şikayet Et
    surıyenın normallesmesı şart bnu ıstemeyen esad ve aıylesı ordakı musluman toplumunu cezalandırılması kabul edılemez ve esed ve aıylesı hukumetten ellerının cekilmesı lazım gerekenı ıslam bırlıgı teskılatı yapması lazım bırım kurulup butur musluman ulke başkanları ortadan kaldırılmalı baskada caresı yok yoksa esed gıbı ajanlar yuzundn cok kardes kanı akacak yeter
    Cevapla
  • Ağa 10 ay önce Şikayet Et
    ABD istemedikçe Katar ne kadar ????
    Cevapla
  • Hüseyin Keser 10 ay önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun..sütü mayası temiz kalmış gerçek temiz arap bunlar işte..dostuma dost düşmanıma düşman..
    Cevapla
  • Missfir 10 ay önce Şikayet Et
    Turkiyd olmazsa katarin hic bir kudreti yoktur. Tabi butun araplst turkiyeye kinusmadan bir katar alir iseler sonuc husrandir. Iran demeyecegim cunku iranin yuzde 50 di turk. O vesile ile turk dunyadi devlrtlrr toplukugu kuruldugunda islam ulkeleri afina en acik ve guvenki gecerli karar kikma merkezi olacaktir Oyleki selcuklu osmanli ve diger turk ddvletleri gibi
    Cevapla
  • Batman 11 ay önce Şikayet Et
    Suriye Türkiye ile normalleşmeden Katar ile normalleşemez. Macaristanin Finlandiya'ya Türkiyenin onayı olmadan NATO ya giriş için yeşil ışık yakmadığı gibi. Çünkü Türkiye Türkiyeden büyüktür. Gün gelecek bunu herkes anlayacak. dünyada dost bulmak isteyen olursa Türkiye ile arasını iyi tutacak. hem de öyle abdnin yaptığı zorbalikla değil, biz dostluk değil kardeşlik bağıyla bağlanıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!