Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında yeni sınır kapısı açılıyor

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Türkiye ile arasında bu hafta içerisinde yeni bir sınır kapısının açılacağını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında yeni sınır kapısı açılıyor
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında yeni sınır kapısı açılıyor
GİRİŞ 08.05.2023 17:31 GÜNCELLEME 08.05.2023 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılan açıklamada, çalışmaları 1 yıldır devam eden IKBY ve Türkiye arasındaki yeni sınır kapısının bu hafta içerisinde açılacağı bildirildi.

ULUSLARARASI BİR SINIR KAPISI OLACAK

Açıklamada, yeni sınır kapısının Soran Bağımsız İdaresi’ne bağlı Mergasur ilçesinde yer alan Shirwan Mazin kasabasının yakınlarında olduğu belirtildi. Türkiye ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında açılacak olan Zeyit Sınır Kapısı’nın uluslararası bir sınır kapısı olacağı vurgulandı.

Soran Bağımsız İdaresi Başkanı Helgurd Şeyh Necip, Zeyit Sınır Kapısı’nın açılışının 2 ülke yetkililerinin katılacağı resmi bir törenle yapılacağını ifade ederek sınır kapısının ilk etapta turistler için, daha sonra da ticaret amaçlı açılacağını duyurdu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Tmm iyi güzel de ırakla direk niye yapmıyoruz toprak bütünlüğünü tanıyoruz ya ırakın her bulunduğu bölgeye hük mederse bu işin içinden nasıl çıkılacak
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 11 ay önce Şikayet Et
    Sen mümeccimmisin nerden biliyorsun
    Cevapla
  • Veli 11 ay önce Şikayet Et
    Cudi ve gabar dağların etrafında petrol deniziyle kaplıdır keşif etmeyi ve çıkarılması bekleniliyor bu petrol tüm Arap ülkelerin petroluna eş değerdir 190 kat daha fazladır 250 yıl boyunca tüm dünyaya yetecek kapasiteye sahiptir 3 kilo metre derinlikte 10 000 sontaş 500 metre arayla vurulması lazım
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Kardeşlik köprüsü Hayır üğürlü olsun Türk Kürt kardeşliğin birliği bütünlüğüne daima sağ Ve var olsun amin
    Cevapla
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Hayir alamet degil bunlar pkkya hdpye destekliyor bunlar iran suriye irak sinirlari kapatilmali gitsinler cine hindistana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...