Alman RND, Kılıçdaroğlu'ndan istediklerini madde madde yayınlandı

Alman haber sitesi RND'de, "Dünyanın bir Erdoğan halefinden değiştirmesini beklediği 13 madde" başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazıda, Kılıçdaroğlu'ndan bekledikleri adımlar listelendi.

Alman RND, Kılıçdaroğlu'ndan istediklerini madde madde yayınlandı
Alman RND, Kılıçdaroğlu'ndan istediklerini madde madde yayınlandı
GİRİŞ 10.05.2023 14:52 GÜNCELLEME 10.05.2023 15:02
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteği her fırsatta açıklayan Avrupa basınından bir talimat listesi geldi.

Alman ve İngiliz basınına verdiği röportajlarda Türkiye’yi şikayet eden ve "ne derseniz yapacağız" sözü veren Kılıçdaroğlu, Avrupa basınından övgü ve talimat alıyor.

Son olarak Alman haber sitesi RND’de, "Dünyanın bir Erdoğan halefinden değiştirmesini beklediği 13 madde" başlıklı bir yazı yayınlandı.

Yazıda, Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde Erdoğan'ın koltuğunu koruyup koruyamayacağının belirsiz olduğu ifade edilerek, Erdoğan'ın yerine gelecek kişiden dünyanın beklediği 13 madde sıralandı.

"PKK'YA SALDIRMAYIN"

Listenin başında hiperenflasyon ikinci sırada ise Türkiye'nin Suriye'deki rolü yer alıyor. Bu maddede Türkiye'nin "Kürt güçlere" saldırılarına son vermesi isteniyor.

DEMİRTAŞ VE KAVALA MADDESİ

Üçüncü madde muhaliflerle ilgili. Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş ve Kavala'yı serbest bırakması istendi.

Dördüncü maddede Ankara’nın Almanya’daki camiler üzerinde etkisinden bahsedildi. Türkiye’nin DİTİB üzerinden Almanya’daki camilerde söz sahibi olduğundan şikayet edildi.

İşte o maddelerin devamı:

5. AB ile ilişkiler: Erdoğan’ın AB ile ilişkilerde gerilime neden olduğu ifade edildi.

"SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TANINSIN"

6. Sözde “Ermeni soykırımı”: Türkiye’nin kendi tarihi ile “yüzleşmesi” gerektiği ve yeni Türk hükümetinin “uluslararası toplumun saygın bir üyesi” olabilmek için bu konuyla ilgilenmesi, kısacası soykırım suçlamasını kabul etmesi gerektiği belirtildi.

7. Yunanistan’a karşı “provokasyonlar” ve “toprak iddiaları”: Yeni bir Türk hükümetinin Yunanistan ile ilişkileri düzeltmesi gerektiği belirtildi, Ankara’nın “ihlallerinden” şikayet edildi.

SKANDAL MADDELER

8. “Kürtlere” saldırılar: Kürtçe’nin tanınması ve yeni Türk hükümetinin özerklik taleplerini kabul etmesi istendi, Erdoğan’ın çözüm sürecine son vermesinden şikayet edildi.

9. Kıbrıs meselesi: Kısacası Türkiye’nin Kıbrıs üzerindeki iddialarından ve hakimiyetinden vazgeçmesi istendi.

10. İsveç meselesi: İsveç’in NATO üyeliğinin kabul edilmesi talep edildi.

11. Basın özgürlüğü: Basın özgürlüğünün yeniden sağlanması gerektiği ifade edildi. 

BAŞÖRTÜ YASAĞI GERİ GELSİN

12. “Sessiz İslamlaştırma”: Erdoğan’ın başörtüsü yasağını kaldırmasından şikayet edildi, bunun laikliği tehdit ettiği belirtildi

"PUTİN ERDOĞAN İLİŞKİSİNDEN RAHATSIZIZ"

13. Rusya ile ilişkiler: Erdoğan ile Putin arasındaki ilişkilerden şikayet edildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 224
  • Türkkan 11 ay önce Şikayet Et
    Selamlar arkadaşlar bende fransada yaşıyorum ve hiç çekinmeden akp hakkında Cumhur başkanımız hakkında konuşuyorlar ve istemiyorlar Recep Tayyip erdoğanı hal böyle iken Türkiyede Yaşayanlara soruyorum ne zaman bizim iyiliğimizi istediler ben 35 senedir burada yaşıyorum eyer fırsat bulduklarında nefretlerini hiç saklamazlar yabancı düşmanları bunlar Müslüman Türk düşmanı acın gözünüzü
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 11 ay önce Şikayet Et
    EMİR ÜMERAM,HADİM ÜL HARAMEYNİM, Recep Tayyip ERDOĞAN 20 senede hiç bir şey yapmadı yan gelip yattı.Onun için ben oyumu,moyumu bu CHP ye vereceğim,her ile hava limanı,en uzun tünelleri,köprü ve barajları,hızlı tren ve her ile üniversiteleri,avrasya tünelini MARMARAY ı,8 şeritli oto yollarını millet bahçelerini,BAŞ ÖRTÜSÜ YASAĞINI hepsini bu CHP HALLETTİ.Ben bize ÇAĞ atlatan bu CHP ye oyv
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    yaptığın o kalp hareketi sana iktidar vermeyecek... Hevesleriniz kursağınızda kalacak ve Reis dimdik yoluna devam edecek.
    Cevapla
  • Ozca n 11 ay önce Şikayet Et
    O kalp hareketi ile kimseyi kandiramazsiniz ne oldugunuz tescillendi secimin su son gunlerinde karar verildi sonuc belli tek turda cumhur
    Cevapla
  • ... 11 ay önce Şikayet Et
    Kararımızı kolaylaştırdığınız için teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası