Kral Selman'dan Esad'a Arap Birliği Zirvesi daveti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud, Cidde kentinde gerçekleştirilecek Arap Birliği Zirvesi’ne Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı davet etti.

Kral Selman'dan Esad'a Arap Birliği Zirvesi daveti
Kral Selman'dan Esad'a Arap Birliği Zirvesi daveti
GİRİŞ 10.05.2023 16:51 GÜNCELLEME 10.05.2023 16:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz El Suud, 19 Mayıs’ta Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde düzenlenecek 32. Arap Birliği Zirvesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a davet gönderdi.

İŞBİRLİĞİ MESAJI

Yapılan açıklamada, davetin Ürdün Büyükelçisi Nayef Al-Sudairi tarafından Esad’a iletildiği belirtildi. Suriye medyası, Esad’ın Kral Selman’a daveti için minnetlerini sunduğunu ve yapılacak zirvenin Araplar arasındaki iş birliğini güçlendireceğini ifade ettiğini belirtti.

Arap Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, zirve öncesinde 7 Mayıs'ta birliğin genel merkezinin bulunduğu Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya gelmiş ve toplantıda yapılan oylamada Suriye’nin birliğe dönmesi kararı alınmıştı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Allahına kurban Başkan Esad.. Ümmeti Muaviyeyi dize getirdin Helal olsun.. Sen günümüzün Ebu Müslim Horasanisisin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu