Pakistan Yüksek Mahkemesi’nden İmran Han kararı

Pakistan'da Anayasa Mahkemesi, eski Başbakan İmran Han'ın tutuklanmasının yasa dışı olduğuna ve bir an önce tahliye edilmesine hükmetti.

Pakistan Yüksek Mahkemesi’nden İmran Han kararı
Pakistan Yüksek Mahkemesi’nden İmran Han kararı
GİRİŞ 11.05.2023 16:51 GÜNCELLEME 12.05.2023 12:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Geo News televizyonuna göre, Anayasa Mahkemesinde Pakistan Adalet Hareketi Partisinin (PTI), Han'ın tutuklanmasına karşı itirazı değerlendirildi. Mahkeme, eski Başbakan Han'ın tutuklanmasının yasa dışı olduğuna ve bir an önce tahliye edilmesine hükmetti.

Pakistan’da parlamentoda 10 Nisan 2022’de yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü. Han, koalisyon hükümeti erken seçim ilan etmediği gerekçesiyle 28 Ekim 2022’de Lahor’dan İslamabad’a yürüyüş başlatmıştı.

Vezirabad’da 3 Kasım 2022’de konvoyuna ateş açılması sonucu Han, iki bacağından yaralanmıştı. Saldırıda bir kişi ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı. Pakistan ordusu, 8 Mayıs’ta eski Başbakan İmran Han’ın kendisine yönelik suikastın arkasında üst düzey istihbarat yetkilisinin bulunduğuna yönelik iddialarını "sorumsuzca ve asılsız" olarak nitelendirmişti.

Han, 9 Mayıs’ta Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu (NAB) tarafından verilen kararla tutuklanmıştı. Söz konusu gelişme, Han’ın üst düzey istihbarat yetkilisini, kendisine yönelik suikast girişiminin arkasında olmakla suçlamasının ardından yaşanmıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • hasan 11 ay önce Şikayet Et
    pakistan bizim en büyük kardeşimizdir pakistan halkı yanlış yaptı bu adama
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    dik duruşunun bedeli yolu acık olsun
    Cevapla
  • HAKAN 11 ay önce Şikayet Et
    HELAL SANA kardeş pakistan İmran Hana sahip çıktı.
    Cevapla
  • Yolcu... 11 ay önce Şikayet Et
    Amerikanın sevmediği ve desteklemediği herkes iyidir
    Cevapla
  • Etme bulma dünyası 11 ay önce Şikayet Et
    İmren han çalışkan Bir adam ABD tezgahı ile Pakistan halkı çok şey kaybetti imranhan eski görevine dönmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu