Kremlin'den Kılıçdaroğlu'na cevap

Kılıçdaroğlu'nun "Rusya seçimlere müdahale ediyor" iddiasına Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin, "Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz." açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 12.05.2023 12:59 GÜNCELLEME 12.05.2023 15:57
Bu Habere 371 Yorum Yapılmış

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı saatler kala CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu, adeta FETÖ'yü aklarcasına ifadeler kullandığı açıklamasında Rusya'ya "Montajlar, kumpaslar, fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız" dedi.

FETÖ'YÜ AKLADI, RUSYA'YI SUÇLADI

Kılıçdaroğlu, "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov,

KREMLİN'DEN CEVAP GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Diğer ülkelerin içişlerine ve seçim süreçlerine karışmadığımızı defaatle söyledik ve bunda ısrarcıyız. Resmi olarak beyan ederiz ki, herhangi bir müdahale söz konusu olamaz. Eğer birileri Kılıçdaroğlu'na böyle bir bilgi vermişse, bunlar yalancıdır" ifadelerini kullandı.

"Biz, Türkiye'yle ikili ilişkilerimize çok ama çok değer veriyoruz, zira Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi" diye devam eden Peskov, ikili ilişkilere önem veren bir ülkenin kendi ortağına yönelik hiçbir şey yapmayacağının altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'na ABD'de başkanlık seçimleriyle ilgili ortaya atılan 'Rus iddialarını' hatırlamasını tavsiye eden Peskov, "ABD'de tüm hükümet, tüm yönetim, uzun süre Rusya'nın müdahalede bulunduğunu iddia etti, ardından soruşturma için onlarca milyon dolar harcadılar ve sonunda müdahale olmadığı sonucuna vardılar" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA: ELİMDE KANITLAR VAR

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters'a verdiği yeni demeçte, deep fake içeriklerin arkasında Rusya'nın olduğuna dair ellerinde somut deliller olduğunu söyledi.

"Elimde somut deliller olmasaydı bu tweeti atmazdım" diyen Kılıçdaroğlu, söz konusu tweeti atmadan önce Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ile temas kurmadığını belirterek, "Başka bir ülkenin Türkiye'nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Bu yüzden bunu tüm dünya bilsin istedim. Tweet atarak bu çağrıyı alenen yaptım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, Rusya'yla ilişkileri "içişlerine karşılık saygı" formatında sürdürmeyi istediklerini belirtti. Ukrayna'yı işgale karşı olduklarını söyleyen CHP lider, "NATO'nun genişmesini destekleyeceğiz. NATO sadece askeri bir örgüt değil, aynı zamanda demokrasiyi savunan bir örgüttür. NATO ile ilişkilerimizi aynı çerçevede sürdüreceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 371
  • orhan 11 ay önce Şikayet Et
    bu eğer iktidar olursa . abd den alacak gazı rusyaya saldıracak .çapsız adam . türkiyeyi ukrayna yapacak .sonrada arzu ettiği gibi abd ye parçalatacak .
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Devletin başına bu adamı daha getirmeden Rusya yı kızdırdı Azerbaycan ı görmezden geldi.. Allah korusun gelse demekki odunla kömürle ısınacağız...
    Cevapla
  • Cezeri 11 ay önce Şikayet Et
    O kadar acemi ve geri ki Kemal ve yandaşları, İnce montajları ru uzantılı bir siteden yayınlanmış diye Rusyayı suçluyor. Rusyada aptaldı, böyle bir iş yapacak, hem açık iz bırakacak ve rusya uzantılı siteden yayınlayacak, hem de Amerikancı Kemal'e yarayacak! :) akıl bu kadar. Tam kasetçi fetö aklı.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 11 ay önce Şikayet Et
    Bay Kemal tamamen Amerikanın elemanı olmuştur, Fetönün ve CIA'in yaptığı şantaj ve tehditleri Rusya'nın üzerine atarak aslında ona Fetö tarafından verilen metni sadece kopyala yapıştır twit atıyor. Dünün solcuları şimdi Amerikancı oldu. Biden, muhalefeti destekleyerek seçimlere direk müdahale lafı ettiğinde sesi bile çıkmamıştı. Bunlar emperyalizmin 3 kuruşluk aparatları, bize solculuk oynuyor
    Cevapla
  • Veli 11 ay önce Şikayet Et
    İki kelimeyle rezil oldun cumhurbaşkanı değilsin iyisi hwr gün rezil olacağız yoksa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak