Yunanistan da seçime gidiyor: Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 21 Mayıs'ta yapılacak seçimi kazanması halinde, Türkiye'de seçimi kim kazanırsa kazansın o yönetime dostluk eli uzatacağını söyledi.

Yunanistan da seçime gidiyor: Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
Yunanistan da seçime gidiyor: Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
GİRİŞ 12.05.2023 16:15 GÜNCELLEME 12.05.2023 16:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Associated Press'e (AP) verdiği röportajda, Türkiye'de yeni hükümetin Batı'ya yönelik yaklaşımını gözden geçirmesini umut ettiğini belirtti.

Kendisi de gelecek hafta seçime gidecek olan Yunan Başbakanı, Türkiye'de seçimi kim kazanırsa kazansın diyaloğa açık olduğunu kaydederek, "Ben bununla birlikte saf değilim, ülkelerin dış politikasının bir günde değişmeyeceğini biliyorum" dedi.

Erdoğan, Yunan gazetesine konuştu: Miçotakis verdiği sözleri tutmalıErdoğan, Yunan gazetesine konuştu: Miçotakis verdiği sözleri tutmalı

Türkiye'de yeni hükümetle iyi ilişkiler kurma umudunda olduğunu yineleyen Miçotakis, "Seçimi kazanacak Türk hükümetinin genel olarak sadece Yunanistan'a değil, Batı'ya, Avrupa'ya, NATO'ya ve ABD'ye karşı tutumunu yeniden gözden geçirmesini umuyorum. Ama yine de gerçekçi olmalı, çok saf olmamalıyım ve bu yüzden biz sağlam dış politikamıza devam edeceğiz. Bu, caydırıcılık ve savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edeceğimiz anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Yunanistan'ın artan savunma harcamalarıyla ilgili bir soru üzerine Yunan Başbakanı, "Keşke Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın yüzde 2'sinden fazlasını savunmaya harcamak zorunda kalmasaydım. Ama ne yazık ki, aynı zamanda saldırgan davranan bizden çok daha büyük bir ülkenin olduğu tehlikeli bir mahallede yaşıyoruz" dedi.

Türkiye ve Yunanistan'da yaşanan doğal felaket ve kazaların ardından iki ülke arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmeye işaret eden Miçotakis, "Bir felaketin olmasını beklemek zorunda değiliz, kalıcı bir gerilim durumunda yaşamak da kaderimizde yok" dedi.

Bununla birlikte Türkiye'ye yönelik suçlamalarını sürdüren Yunan Başbakanı, ilişkilerin daha iyi olması için "Türkiye'nin saldırgan söylemlerine son vermesi gerektiğini" iddia etti.

Miçotakis, "Türk hükümeti iki günde bir, geceleri adalarımızı işgal etmekten bahsediyorsa, bu tabii ki bir güven ve iyi niyet ortamı oluşturmaya pek elverişli değil" ifadesini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    biz de bize her an saldırmak için fırsat kollayan düşmanlarımızın olduğu bir dünyada yaşıyoruz savunmaya gereksiz kaynak ayırdığımızı söyleyen, eğer hain değillerse saflara kapak olsun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    zaten buiş bir savaş olmadan sizler iyi bir zopa yemeden akillanmayacaksiniz. 12 adalara gelince biz hicbirzaman bu adalar yunanistanindir demedik. ama 80 yıl suskunluğumuzu kabul saydınız. 14 mayıs sonrası karabağın bir provasıda sizde olacak emin olun. sulh ile akıllanmayanın hakkı tektir. tekmil ile akillanmayanin hakkı kötektir
    Cevapla
  • Serkan 11 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin batı,abd ve AB adına konuşuyorsun. Kendine gel kendine....
    Cevapla
  • Müjdeci* 11 ay önce Şikayet Et
    Bay Bay Kemal ile kaderiniz aynı gözüküyor kaçış istikametinizde aynı Abd gözüküyor
    Cevapla
  • Müjdeci* 11 ay önce Şikayet Et
    Gidiceksin miço bay bay kemal ile Abd ye kaçarsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...