Eurovision'dan Zelenski kararı! İzin çıkmadı

Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yıl 67’ncisi düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nın final bölümünde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’in video konferans ile konuşma talebini reddetti.

Eurovision'dan Zelenski kararı! İzin çıkmadı
Eurovision'dan Zelenski kararı! İzin çıkmadı
GİRİŞ 12.05.2023 19:26 GÜNCELLEME 12.05.2023 19:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bu yıl 67’ncisi düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması’nda ikinci yarı final geride kaldı. Yarın akşam gerçekleşecek büyük final ile 2023 Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı belli olacak. İngiltere’nin Liverpool kentinde gerçekleştirilecek olan yarışma öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye Eurovision engeli geldi.

Yarışmayı organize eden Avrupa Yayın Birliği (EBU), Zelenski’nin yarışmaya video konferans ile bağlanma talebini kabul etmedi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılara başladığı günden bu yana uluslararası toplantılara video ile katılım sağlayan Zelenski’nin şarkı yarışmasında katılımcılara hitap etmesinin “yarışmayı siyasileştireceğini” savunan EBU, performanslar sırasında siyasi açıklama yapılmamasını istiyor. EBU tarafından yapılan açıklamada, “Yarışmanın final bölümünde Zelenski’nin 160 milyona seslenerek ülkesi için destek istemesi beklenen video ile katılım göstermesi talebi organizatörler tarafından geri çevrildi” denildi.

Açıklamada, Eurovision’un başladığı günden bu yana kuralları ve prensipleri olan uluslararası bir eğlence programı olduğu vurgulandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Murat gözükara 11 ay önce Şikayet Et
    Hayırdır bu çakal niye konuşacak... Geçen sene birinciliği sanattan dolayı değil Avrupa size yalakalıktan dolayı verdi. Zelinski gerzek bir başkansın....
    Cevapla
  • Asıl Katil 11 ay önce Şikayet Et
    Komedyen siyonist oyuncusu sana ukrAynada israil kurdurturmu rusya burnun dibinde katilsin sen zelenskimisin ne vijdansız yahudisin.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Daha neler
    Cevapla
  • TURAN 11 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki uşak onlar için sadece usaksin ve usakligini bil ve savaşına bak diyor patronları sen sadece marabasin bizim için savasiyon ha rusyayada bomba atama bizim için öl diyorlar, ha yazık Ukrayna halkina ha bizim içinde burada ibret var bazı kesimlere.
    Cevapla
  • Adanalı 11 ay önce Şikayet Et
    Soytarı.. ....................!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok