Seçim sonuçları dünya basınında

Türkiye seçim sonuçlarını takip ederken dünyadan son sonuçlara dair yeni manşetler geldi.

Seçim sonuçları dünya basınında
Seçim sonuçları dünya basınında
GİRİŞ 14.05.2023 19:46 GÜNCELLEME 14.05.2023 23:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya 14 Mayıs'ta Türkiye'den çıkacak sonuçlara kilitlendi. Yabancı basın seçimleri yakından takip ediyor...

İşte farklı kaynaklardan şu ana kadar açıklanan oy oranlarıyla ilgili haber başlıkları;

Al Jazeera seçimleri "Erdoğan bıçaksırtında yarışıyor" başlığı ile verdi.

 

Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC, "Türkiye seçimleri. Cumhurbaşkanı kim olacak” başlığı ile anlık veri aktardı. Üç büyükşehirdeki seçimlerin sonucu ‘dramatik’ bir şekilde etkileyeceği kaydedilen haberlerde, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına yer verdi.

Reuters: “İkinci tur olabilir”

İngiliz haber ajansı Reuters ise, “Rakiplerin ikisi de erken liderliğini ilan etti ancak ikinci tur olabilir” başlığı ile Türkiye seçimlerini okuyucularına servis etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazandıkları yönde açıklamalar yaptıklarını yazdı. Henüz resmi açıklamanın yapılmadığı kaydedilen haberlerde, Mansur Yavaş’ın açıklamalarına yer verildi.

CNN: “Bu bir referandum"

ABD’li haber kanalı CNN de Türkiye seçimlerini yakından takip ederek gelişmeleri anbean duyurdu. “Erken seçim sonuçları” başlıklı haberinde muhalefetin, erken sonuçların seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazandığını gösterdiğini savunduğu ifadelerine verdi. Bir diğer haberinde “Bu bir referandum” başlığını kullanan CNN, Türkiye’de seçimlere ilişkin veriler paylaşıldı.

AP: “Erdoğan önde gidiyor”

ABD’li haber ajansı AP ise, “Erdoğan önde gidiyor” diyerek, sayılan oylara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi önde götürdüğünü yazdı. Muhalefetin ise seçimi Kılıçdaroğlu’nun önde götürdüğüne ilişkin yaptığı açıklamalara yer verilen haberde, Türkiye’nin 100. yılında gerçekleştirilen seçimlerin önemi vurgulandı.

France24: “5 milyon genç ilk kez oy kullandı”

Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24 ise, Türkiye’deki seçimlerdeki gelişmeleri “son dakika” olarak duyurdu. “5 milyon genç ilk kez oy kullandı” ifadelerini kullanan France 24, oy kullanma işleminin sona erdiğini, yapılan ilk açıklamaları an be an okuyucularına servis etti.

Fransız haber ajansı AFP ise, muhalefetin önde gittiği yönünde açıklamalara yer verdi.
İngiliz Guardian ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yer verdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarını veren Guardian, oyların yüzde 50’sinin sayıldığını yazdı.

 

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Nə Patates Nə Soğan Səninləyiz R.T.Erdoğan, Sonuna Kadar R.T.Erdoğan Deyirəm Bunun Ötesi Bərisi Yoxdur
    Cevapla
  • Kadir 11 ay önce Şikayet Et
    Dünya bir numara SAYIN
    Cevapla
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    İnşallah erdogan önde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir