İslam ve Türkiye düşmanı Charlie Hebdo'dan yeni skandal: Tepki yağdı

İslam ve Türkiye'ye karşı yaptığı nefret içerikleriyle tanınan Fransız dergi Charlie Hebdo yeni bir skandala imza attı. Ahlaksız derginin yayınladığı çirkin kapağa tepki yağdı.

GİRİŞ 17.05.2023 10:02 GÜNCELLEME 17.05.2023 17:49
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

İslam ve Türkiye düşmanı Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo yine bir skandala imza attı. Kirli siciline bir provokasyon daha ekleyen dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karikatürize edilmiş fotoğrafını manşetine taşıyarak “Ancak kaderimiz bizi ondan kurtarır” başlığını attı.

Fransız derginin skandal kapağına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan tepki geldi. Kalın Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

CHARLİE HEBDO BU KADAR ÇILDIRDIĞINA GÖRE...

Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre … doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan Charlie Hebdo'ya tepki gösterdi. Derginin yaptığı yayınla iğrençliğini tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Fahrettin Altun şu ifadeleri kullandı:

"ACIYAN GÖZLERLE BAKIYORUZ"

Provokasyon, hakaret ve küfrün dünya medyasındaki önemli merkezlerinden biri olan Charlie Hebdo adlı çirkin neşriyat, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yaptığı son ahlak ve insanlık dışı karikatürle bir kez daha ne denli iğrenç olduğunu dünyaya kanıtlamış oldu. 

Anlaşılan o ki Sayın Cumhurbaşkanımızın 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği büyük başarı, bu şeref yoksunlarının da uykularını kaçırmış, hastalıklı ruh hallerini ortalığa saçıp kinlerini, nefretlerini kusmalarına vesile olmuş. 

Charlie Hebdo ve türevlerine sesleniyorum: Ne yaparsanız yapın, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz.

Bu ahlaksızlığı şiddetle kınıyor, düşmüş oldukları bu çaresizlikte debelenirlerken onlara acıyan gözlerle bakıyoruz.

AK PARTİ'DEN DE TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımında “İnsanlıktan nasibini almamış rezil Charlie Hebdo Türk Milleti'ne hakaret etmeye devam ediyor. Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar. Asıl ibretlik olan, Türk Milleti'nin özgür iradesini çeşitli oyunlarla alt edemeyenlerin çaresizce kadere bel bağlamalarıdır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"AVRUPA'NIN FAŞİSTLERİNİ KENDİ NEFRETLERİNE TERK EDİYORUZ"

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Milletimiz demokratik değerlere bağlılığını bir kere daha tüm dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımız defalarca seçim kazanan bir lider olarak, demokratik iradeye saygısını her vesileyle ortaya koymuştur. Avrupa’nın faşistlerini kendi nefretlerine terk ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KİMLERİ RAHATSIZ ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Charlie Hebdo'ya tepki göstererek, "Bu zihniyete gereken cevabı aziz milletimiz 28 Mayıs'ta bir kez daha net bir şekilde verecektir." ifadesini kullandı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü kisvesi altında Charlie Hebdo'nun Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve Türk milletinin iradesini hedef almasını şiddetle kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 14 Mayıs'ta elde ettiği başarının kimleri, nerede, nasıl rahatsız ettiğini milletimiz de biz de görüyoruz. Bu zihniyete gereken cevabı aziz milletimiz 28 Mayıs'ta bir kez daha net bir şekilde verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

MUSTAFA ŞENTOP: KUDURMUŞ ZİHNİYET

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Fransız dergisi Charlie Hebdo'ya tepki göstererek, "Bu kudurmuş zihniyeti kendi hastalığıyla patolojik durumuyla baş başa bırakmalıyız." dedi.

Gençlik Haftası dolayısıyla 81 ilden ve KKTC ile Azerbaycan'dan gelen gençlik temsilcilerini TBMM'de kabul eden Şentop, kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Şentop, derginin Türkiye, İslam dini ve İslam dünyası düşmanlığı konusunda meşhur olduğunu, bu nedenle fazla ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon ve takip ettiği politikaların, kendisini, Türkiye'nin hedefleri ve perspektifleri bağlamında bir noktaya getirdiğini ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

"Bazen tarihin bazı anlarında bir liderin kaderiyle bir ülkenin, milletin kaderi birleşir, bir araya gelir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı'mıza yönelik bu tür eleştiriler, hakaret mahiyetindeki şeyler şahsına değil, milletimize, Türkiye'ye karşı yapılmıştır. Bu tür yaklaşımların Türkiye'de milletimiz tarafından da gerekli cevabı aldığını görüyoruz. Seçim süreci öncesinde dünyanın en meşhur dergileri, politik fikir yapıcıları Tayyip Erdoğan ve Türkiye karşıtı politikalar izlemişler, kapaklar yapmışlar, dayanamayıp her gün bir muhalefet partisi gibi çalışmalar yürütmüşlerdi. Milletimizin verdiği cevap çok açık bir şekilde ortada. Böyle alçakça bir saldırıya da milletimizin vereceği cevap, takınacağı tavır bizim açımızdan bellidir. Bu kudurmuş zihniyeti kendi hastalığıyla patolojik durumuyla baş başa bırakmalıyız."

DEPREMLE ALAY ETMİŞLERDİ

Fransız daha önce de sayısız skandala imza atmıştı. Türkiye'deki depremlerle dalga geçen dergi yıkılan binaları resmederek "Tank göndermeye bile gerek yok" yazmıştı.

HZ. MUHAMMED’İ HEDEF ALMIŞTI

İfade özgürlüğü kisvesi altında daha önce de benzer skandallara imza atan dergi, önceki çizimlerinde Hz.Muhammed’e (SAV) ve Müslümanlara hakaret etmişti. 2005 ve 2006 yılında hakaret içerikli görseller yayınlayan dergi, dini değerleri ve ahlaki normları hiçe saymıştı. Tepkilere aldırış etmeyen dergi, 19 Eylül 2012’de Hz. Muhammed’e hakaret içeren yeni karikatürler yayımlamıştı. 2013’teki bir sayısında ise Hz. Muhammed’in hayatını çizgi roman şeklinde resmeden dergi, büyük tepki toplamıştı. 2020 yılında ise yine Hz. Muhammed’i konu eden hakaret içeren karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo, karikatürde provokatif ifadelere yer vermişti. Söz konusu küstah çizimler, Fransız hükümeti tarafından savunulmuş, Montpellier’deki devlet binasına yansıtılmıştı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Derginin Erdoğan'ı hedef alan son yayınına Twitter kullanıcılarından da tepki yağdı. Derginin kapağını paylaştığı tweetine "Sonuna kadar Erdoğan", "Erdoğan'ı desteklemeye devam edeceğiz", "Nefret söylemi komik değil insanlar size gülmüyor" mesajları atıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 117
  • Misafir1 11 ay önce Şikayet Et
    Anladik anlamayada iyi niyetle dusunduk.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 11 ay önce Şikayet Et
    Sahibi kim...yahu di...dünya yüzünde bu insanlık düşmanlarını kim vurabilir...TÜRK...bunları vurmadan aleme rahat yok...
    Cevapla
  • Sadece vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    charlie hebdo denilen paçavraya bomba atıldığında,destek için kol kola caddelerde yürüyüp boy gösterenler! Utanıyorlar mı acaba???
    Cevapla
  • Pars 11 ay önce Şikayet Et
    Ne utanması.Onlarda edep ve hayâ varmı ki
    Cevapla
  • Sadık 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanlarım aynı tivitleri İngilizce atarsanız daha etkili olur inşallah
    Cevapla
  • selam 11 ay önce Şikayet Et
    yakında küfür ve zülüm zihniyetine bu millet bir tokat daha atacak inşaalah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!