Alman Bild'in Erdoğan şaşkınlığı: Bu nasıl olabilir?

Alman gazetesi Bildi Erdoğan'a çıkan oyların sebebini araştırıyor. 14 Mayıs'ta Erdoğan'ın Almanya'da aldığı oy oranı yüzde 65,4 olmuştu...

GİRİŞ 17.05.2023 11:50 GÜNCELLEME 17.05.2023 12:22
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

 Almanya'da cumhurbaşkanlığı için oy kullanan seçmenlerin yüzde 65,4'ü Erdoğan'ı tercih etti. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 32,6'da kaldı.

2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, Almanya'daki seçmenlerin yüzde 64,8'inin oyunu almıştı. Erdoğan'ın en güçlü rakibi Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 21,9 olmuştu.

Alman gazetesi Bild, ülke genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıkan oyların nedenini analiz etti.

"BU NASIL OLABİLİR?"

Erdoğan'a oy veriyor" başlıklı haberde, bu durum mercek altına alındı. Sandıklardan Erdoğan'a çıkan söz konusu oy oranı için "Bu rakam ortalığı karıştırıyor. Yani Almanya'da yaşayan Türklerin 3'te 2'si Erdoğan'a oy verdi. Bu nasıl olabilir?" denildi.

Birçok Alman-Türk'ün, Alman vatandaşlığına erişimi olmadığı için Erdoğan'a oy verdiği şeklindeki görüşlere işaret edilerek şunlar aktarıldı:

Ama bu doğru değil. Hollanda'da neredeyse tüm Türkler Hollanda vatandaşlığına sahip, ancak çoğunluk Erdoğan'a oy veriyor.

ERDOĞAN'A DESTEK ANADOLU'DAN DAHA FAZLA

Pek çok Alman-Türk'ün kökeninin, Erdoğan'ın yüksek düzeydeki oranını açıklayamadığı, Batı Avrupa'da Erdoğan'a desteğin Anadolu'dan daha fazla olduğunun göze çarptığı kaydedildi.

"Alman-Türkler Erdoğan'ı seviyor"

Bild'in seçim sonuçlarına dair başka bir haberinde ise "Erdoğan'a oy verme davranışı ile Almanya'ya duyulan sevgi" arasında bağlantı kurulmaya çalışıldığı görüldü.

ALMAN-TÜRKLER ERDOĞAN'I SEVİYOR

"Alman-Türkler Erdoğan'ı seviyor." ifadesi kullanılarak, söz konusu kesime suçlamalar yöneltildiği görüldü:

Almanya'daki Türk kökenli insanların çoğu, güvenlik, refah, hukukun üstünlüğü ve refah devleti gibi kolaylıkları takdir ediyor.

Ama Erdoğan'a oy vererek Alman toplumuna, siyasetine ve kültürüne karşı olduklarını çok bilinçli bir şekilde gösteriyorlar.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 108
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Bizde vatan demek namus demektir liderin arkasinda duran halk allahtan baska kimseden korkmaz turkmilletinin durusu budur dunya gelse bu milleti yenemez anlayin artik avrupa amarika siz saldirdikca turkiye gucleniyor
    Cevapla
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Gercekleri ortemessiniz yaptiginiz yalan haberleri kimse kanmiyor biz reisin dedigini bakariz hans ne demis coni ne demis umrumuzda degil bosuna vakit harcamayin turkmilletini siz istediginiz gibi dominemi yacaginizi sandiniz ha ha milliyetci turmilletinin sinirleriyle oynamayin soka girersiniz girdinizde tokati yediniz reis geliyor catlayin patlayin
    Cevapla
  • Siz Anlayanaz 11 ay önce Şikayet Et
    Biz millet olarak resmi dairedeki gorevlilere devletten dolayı devlete milletiz, ama zora girdigimizde hepimiz devlet bireyi veya hepimiz milletiz. Dertlerimizde biriz. Tek vucud gibiyiz Reisimizde başımız başımizı asla vermeyiz.
    Cevapla
  • Devlet Millet 11 ay önce Şikayet Et
    Biz ulkemize sancagimıza ezanımıza milletimize müslümanlara dua eder, liderimizi asla duadan eksik etmezyiz. Siz bu birlik ve huzurdan ne anlarsın. Devlet dairesinde emre uyar, dişarda reisimizi görünce reisligini unutmaz fakat bir abi bir kardeş gibi sohbet ederiz
    Cevapla
  • Amin Ecmain 11 ay önce Şikayet Et
    Hani derler ya itin duasi kabul olsa gökten kemik yagar. Biz olmayacak duayi bile bilir etmeyiz kendimize deyul ummeti muhammedle birlikte isteriz. Siz bunu kavrayamazsıniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı