Rusya'dan kritik açıklama: Erdoğan'ın açıklamasını teyit ediyoruz!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatı ile ilgili yapılan tahıl anlaşmasının 2 ay süreyle uzatıldığını duyurdu.

Rusya'dan kritik açıklama: Erdoğan'ın açıklamasını teyit ediyoruz!
Rusya'dan kritik açıklama: Erdoğan'ın açıklamasını teyit ediyoruz!
GİRİŞ 17.05.2023 19:48 GÜNCELLEME 17.05.2023 19:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) girişimleriyle imzalanan Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatını amaçlayan tahıl anlaşmasına ilişkin Rusya tarafından açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tahıl anlaşmasının iki ay daha uzatıldığını duyurmasının ardından açılama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Karadeniz Girişimi'nin iki ay daha uzatıldığına dair Türkiye Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamayı teyit ediyoruz. Böylelikle, küresel gıda güvenliğinin sağlanmasına lafta değil, fiiliyatta yardım edilmesi için bir şans daha veriliyor. Temmuz 2022'de İstanbul'da imzalanan anlaşmalara ilişkin ilkesel tutumumuz değişmedi ve anlaşmanın uygulanmasında yaşanan aksaklıklar bir an önce düzeltilmelidir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan tahıl anlaşması en son 18 Mart 2023'te 60 gün süreyle uzatılmıştı. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun vatana değil dünya yardım ediyor görmeyen nankörler görsün diycem de böyle işlerde her zaman
    Cevapla
  • Delo 11 ay önce Şikayet Et
    Reis senden Allah razı olsun ülkemizin problemlerini cozuyorsun yetmiyor dünyanın sorunlarını çözüyorsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi