Kilo vermeyen polisleri meslekten ihraç edecekler

Hindistan'ın Assam eyaletinde polis teşkilatı, kilo vermeyen polis memurlarının görevden ihraç edileceğini açıkladı. Şartları taşımayan polislere zayıflamaları için kasım ayına kadar mühlet verildi.

Kilo vermeyen polisleri meslekten ihraç edecekler
Kilo vermeyen polisleri meslekten ihraç edecekler
GİRİŞ 18.05.2023 00:20 GÜNCELLEME 18.05.2023 00:20
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Assam Emniyet Müdürü Gyanendra Pratap Singh, ağustostan itibaren polislerin vücut kitle endekslerinin (BMI) hesaplanacağını duyurdu.

Buna göre "obez" kategorisine giren memurlara kasıma kadar süre tanınacak ve kilo vermeyi başaramayan görevliler ihraç edilecek.

Belirli sağlık problemleri olan polislerin bu uygulamadan muaf tutulacağını söyleyen Singh, BMI ölçümlerini verecek ilk kişinin kendisi olacağını da belirtti.

SAĞLIKSIZ 300 POLİSİN EMEKLİLİKLERİ İSTENECEK

Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma da 30 Nisan'daki açıklamasında, "fiziksel kondisyonları uygun olmadığı ve fazla alkol tükettikleri" gerekçesiyle eyalette görev yapan yaklaşık 300 polisten emekliliğe ayrılmalarının isteneceğini ifade etmişti.

Karnataka eyaletinde de polis teşkilatı, 2018'de benzer bir uygulamaya giderek kilo vermeyen memurların görevden ihraç edileceğini duyurmuştu. 

Teşkilattan bir yetkili söz konusu kararın, o dönem hayat tarzına bağlı oluşan kalp problemleri ve diyabet nedeniyle bazı polislerin yaşamını yitirmesinin ardından alındığını belirtmişti.

KAYNAK: INDEPENDENT

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • By çiftçi 11 ay önce Şikayet Et
    Bizde polislere daha insani sartlarda çalışma hakkı getirilmeli. Bir tane polis görmedim mesleğini saverek yapan. Biktirilmiş insanlar
    Cevapla
  • Sami Aydemir 11 ay önce Şikayet Et
    Pandemi sonrası insanlarin metanolizmasi bozuldu herkezde bir agri, damar kalp sorunu aşılar mahvetti milleti.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ne aşısı lan kovidin kendisi mahvettti milleti. Aşı olmayanlar daha patlak
    Cevapla
  • Kartal 11 ay önce Şikayet Et
    Bence türkiyede de uygulanmalı her göbekli polis memurları ile doldu
    Cevapla
  • Miso 11 ay önce Şikayet Et
    elinde çekirdekle kapının önünden geçen bekçiye özeniyorum
    Cevapla
  • Deme yav 11 ay önce Şikayet Et
    Bu polisler daha geniş bir gömlek giyseler düğmelere bir şey olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu