Titanik ilk kez böyle görüntülendi

Dünya tarihinin batan en büyük gemilerinden Titanik’in enkazının en net görüntüleri yayınlandı.

GİRİŞ 18.05.2023 16:24 GÜNCELLEME 18.05.2023 16:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya çapında çok sayıda romana ve filme konu olan Titanik yolcu gemisinin enkazı ilk kez bu kadar net görüntülendi. Nisan 1912'de bir buzdağına çarparak Atlas Okyanusu'nun 3 bin 800 metre derinliğine gömülen geminin 3 boyutlu görüntüsü oluşturuldu.

YENİ BİLGİLER BULUNABİLİR

Haritalama şirketi Magellan ve belgesel şirketi Atlantic Productions tarafından geçtiğimiz yıl çekilen ve 700 bin fotoğrafı birleştirilmesiyle oluşturulan görüntülerin kazayla ilgili yeni bilgileri gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

Çalışmaya liderlik eden Gerhard Seiffert yaptığı açıklamada, bunun şuana kadar üstlendiği en büyük su altı tarama projesi olduğunu söyledi. Seiffert, "Enkazın neredeyse 4 bin metre derinlikte olması zorlu bir görevi temsil ediyor. Aynı zamanda bölgede akıntı var ve enkaza zarar vermemek için hiçbir şeye dokunmazsınız" dedi.

İngiltere'nin Southampton kentinden New York'a giden geminin buz dağına çarpması sonucu bin 514 kişi hayatını kaybetmişti. Geminin enkazına 1985 yılında ulaşılmış, kaza en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçmişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Ruhi 11 ay önce Şikayet Et
    Fanusun içindeydi herhalde
    Cevapla
  • Ali29 11 ay önce Şikayet Et
    Döneminin en şatavatlı en son teknoloji ile donatılmış sözde çok sağlam yapılmış, Tanrı bile bu gemiyi batıramaz demişlerdi kafirler, noldu Allah bir buz parçasıyla okyanusun dibine böyle indiriverir.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Fotoğrafların birleştirilmesiyle yapılmış diyor. Render demek doğru olmaz.
    Cevapla
  • Bahadır 11 ay önce Şikayet Et
    Render için Unreal kullanmışlar sanırım. CGI diye bağırıyor video. Ha bu arada En net görüntüsü değil gerçekçi renderı diyeceksiniz :)
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allahuekber. Sen isyan edersen Allah da ters çevirir ve ibret için böyle saklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye teklif yağmuru: 8 futbolcuya yoğun talep!
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?