İran'da 3 isim daha idam edildi

İran'ın İsfahan kentinde Mahsa Amini gösterilerinde 3 güvenlik görevlisini silahla kasten öldürmekten cezalandırılan 3 kişi idam edildi.

İran'da 3 isim daha idam edildi
İran'da 3 isim daha idam edildi
GİRİŞ 19.05.2023 10:56 GÜNCELLEME 19.05.2023 10:56
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İran'da Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve haftalarca süren gösterilerde "silahla kasten adam öldürmek" ve "devlete karşı savaş açmak" suçlamalarıyla idam cezasına çarptırılan Salih Mir Haşimi Baltaki, Mecid Kazımi Şeyh Şabani ve Said Yakubi Kurdsefli'nin cezasının infaz edildiği açıklandı.

İran basınında, idam edilen 3 kişinin ülkede terör örgütü olarak kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü ile bağlantılı oldukları öne sürüldü.

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de hayatını kaybetmesi ülkede infiale yol açmış, ülke çapında gösteriler başlamıştı.

Kasım 2022'de İsfahan kentinin Hane Mahallesi'nde düzenlenen gösterilerde Muhsin Hamidi, Muhammed Kerimi ve Muhsin Çeragi adlı 3 güvenlik görevlisi uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırının failleri Salih Mir Haşimi Baltaki, Mecid Kazımi Şeyh Şabani ve Said Yakubi Kurdsefli idama mahkum edilmişti.

Ülkede yaklaşık 4 ay süren ve 10'dan fazla kişinin idam cezasına çarptırıldığı gösterilerde, şu ana kadar 7 kişi idam edildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • Hamza 11 ay önce Şikayet Et
    Aynı sistem bizde'de uygulansa, terör diye bişey kalmaz.Pkk,ypg,hdp, dağa çıkaracak eleman bulamaz. Şüphesiz, idam'da hayat varrr......
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    aynısı bizdede olmalı ki ülkede hain kalmasın
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Degildir, kısas da hayat vardir
    Cevapla
  • Veli 11 ay önce Şikayet Et
    Bir insan hangi suçu işlerse işlesin ölümle cezalandırmak suçtur
    Cevapla
  • Veli 11 ay önce Şikayet Et
    İnsanın canına kıymak cinayetir suçtur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'