El Kaide esir aldığı Avustralyalı doktoru 7 sene sonra serbest bıraktı

Terör örgütü El Kaide, Batı Afrika’da esir aldığı 88 yaşındaki Avusturalyalı doktoru 7 yıl sonra serbest bıraktı.

El Kaide esir aldığı Avustralyalı doktoru 7 sene sonra serbest bıraktı
El Kaide esir aldığı Avustralyalı doktoru 7 sene sonra serbest bıraktı
GİRİŞ 19.05.2023 12:18 GÜNCELLEME 19.05.2023 12:18

Avusturalya Dışişleri Bakanı Penny Wong, terör örgütü El Kaide tarafından Batı Afrika’da esir alınan Dr. Kenneth Elliott adlı doktorun 7 yıl sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

88 YAŞINDA DOKTOR SERBEST BIRAKILDI

Doktorun sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Wong, Elliott’un ailesi ile bir araya geldiğini söyledi. Elliott’un ailesi ise yaptığı açıklamada, yıllardır evinden uzak kalan 88 yaşındaki doktorun zamana ve mahremiyete ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Elliott ve eşi, 2016 yılında Mali ve Burkine Faso sınırında yakalanmıştı. İlk olarak çiftin kaçırıldığını açıklayan El Kaide, daha sonra Elliott’un eşinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Elliott ve eşi, Burkina Faso’da 120 yataklı bir hastane işletiyordu.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk