Yunanistan: Türkiye'yle yeni gerilimlere hazırız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yle ilişkilerde son dönemde yaşanan yumuşamaya rağmen gerçekçi olunması gerektiğini söyleyerek, Ankara'yala yeni gerilimlere hazır olduklarını ifade etti.

Yunanistan: Türkiye'yle yeni gerilimlere hazırız
Yunanistan: Türkiye'yle yeni gerilimlere hazırız
GİRİŞ 19.05.2023 13:09 GÜNCELLEME 19.05.2023 13:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yle ilişkilerde son dönemde yaşanan yumuşamaya rağmen gerçekçi olunması gerektiğini söyledi.

Naftemporiki gazetesine konuşan Dendias, "Türkiye'nin revizyonist çizgisinden uzaklaşarak Atina ile diyaloğa girmesini" umduğunu belirtti.

Sorunların uluslararası hukuka uygun şekilde çözümünden yana olduklarını kaydeden Yunan bakan, "Yine de Yunan-Türk ilişkileri ve Kıbrıs konusunda yanılsamalara kapılacak kadar naif olmamalıyız" dedi.

Türkiye'de yapılacak seçim sonucu kurulacak her türlü hükümetle iş birliğine hazır oldukları mesajı veren Dendias, Türkiye'yle yeni gerilimlere hazır olduklarını da ifade etti.

Başta Ege adaları olmak üzere birçok başlıkta gerilim yaşayan Türkiye ve Yunanistan hattında tansiyon, 6 Şubat depremleri sonrasında azalmıştı.

Yunanistan'da pazar günü düzenlenecek seçimlerde anketlere göre iktidardaki Yeni Demokrasi partisi önde görünüyor, onu ana muhalefetteki SYRIZA takip ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Sivaslı 11 ay önce Şikayet Et
    Gelin gelin, stres atak biraz, gelin hele
    Cevapla
  • CanPolat 11 ay önce Şikayet Et
    Senin tasman kimin elinde biliyoruz boğulursun yunan kpk yavrusu
    Cevapla
  • ineceli 11 ay önce Şikayet Et
    Çok çok küçüksün miniksin seni yutarız
    Cevapla
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    Yav ha ha gerekeni yap o zaman ,eğer atarsınız varsa hem arkanızda babanız usada var beklemeyin
    Cevapla
  • NuR76 11 ay önce Şikayet Et
    Biktik sizden her secimde Ab Abd Ülkeker Türkiye Tayyip Erdoğani malzeme ediyorlar. Icrat olmayinca secmenleri nasil kandiracak ayni Chp gibi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede