Esed'den ilk açıklama: Tarihi bir fırsat

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yıl sonra katıldığı Arap Birliği Zirvesi'nde, “Bölgedeki krizleri ele almak için harika bir fırsat” dedi.

Esed'den ilk açıklama: Tarihi bir fırsat
Esed'den ilk açıklama: Tarihi bir fırsat
GİRİŞ 19.05.2023 20:42 GÜNCELLEME 19.05.2023 20:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen 32. Arap Birliği Zirvesi’nde konuştu.

Zirveye 12 yıl sonra katılan Esad, “Bölgedeki krizleri ele almak için tarihi bir fırsat” dedi.

Suudi Arabistan'ın Arap yakınlaşmasını sağlamak için siyasi atmosfer oluşturma çabalarını takdir eden Esad, “Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki olağan ilişkilerin, bölgenin istikrarını destekleyecek ve ortak Arap eylemine hizmet edecek şekilde geri dönmesini takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Savaşı görmezden gelmeyin”

Zirvede Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de konuştu. Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman el Suud’a "Ukrayna’yı işgali görmezden gelmeyin" diyen Zelenskiy, “Görüşmede ikili ilişkiler ve küresel sorunlar üzerine tartıştık. Ülkemdeki güvenlik sorunları ve Rusya’nın işgali konusunda bilgi verdim. Görüşmede ayrıca Ukrayna Barış Formülü’nün temel unsurlarından bahsettim. Suudi Arabistan'ın Rusya’nın alıkoyduğu 10 savaş esirinin dönüşüne başarılı bir şekilde yardımcı olduklarını kaydettim. İnsanları serbest bırakmak için ortak çabaları sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



Zirvede Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile de görüştüğünü dile getiren Zelenskiy, “Görüşmemizde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’ye Ukrayna’yı ve milletimizi desteklediği için teşekkür ettim. Irak’ın savaşı durdurmak için güvenilir bir araç olan Ukrayna Barış Formülü’nün uygulanmasını tartışarak Irak'ın katılımının muhtemel yollarını ve insani yardım alanında iş birliğini müzakere ettik” açıklamasını yaptı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ne biliyorsun Peygamber Efendimizin torunu olduğunu şeceresine mi baktın
    Cevapla
  • Veli kaya 11 ay önce Şikayet Et
    Bir suru arap bir rusya ya kafa tutamadi.firavun esata mecbur yalaka oldu..mezhepcilik kurandan hursfelere teslim olusunun sonunda gelen cehalet tembellik sonuc bu.Allahin nimeti petrol zenginligi bile cehaleti engellemiyor..para cehaleti engelleyemez..efendimizin torunlari sunnetsiz bir kefereye topla guzel oynuyor diye trilyon vereceklermis...isde durum bu. Durum messi
    Cevapla
  • Kurdi 11 ay önce Şikayet Et
    Ah kardeş,avrupaya nasıl laik yerler olacaz ahmaklığından kareler bunlar.
    Cevapla
  • xxxxx 11 ay önce Şikayet Et
    esat katilleri Suriye ye yığan katilleri unutma
    Cevapla
  • Yorum 11 ay önce Şikayet Et
    Müslüman katili babanın, müslüman katili oğlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..