Japonya'da üretilen dondurma fiyatıyla dünya rekoru kırdı

Japonya'da dondurma üreticisi bir firmanın 'Byakuya' adını verdiği dondurma, porsiyon fiyatı olan yaklaşık 6 bin 700 dolarlık değeri ile dünyanın en pahalı dondurması unvanını aldı.

Japonya'da üretilen dondurma fiyatıyla dünya rekoru kırdı
Japonya'da üretilen dondurma fiyatıyla dünya rekoru kırdı
GİRİŞ 20.05.2023 23:32 GÜNCELLEME 20.05.2023 23:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Guinness Dünya Rekorları, Japon firması Cellato'nun 1.5 yılda geliştirdiği dondurmayı dünyanın en pahalı dondurması olarak duyurdu.

PORSİYONU YAKLAŞIK 125 BİN LİRA

Porsiyonu 873 bin 400 yen olan dondurmaya, (yaklaşık 125 bin Lira) Japonca'da 'beyaz şövalye' anlamına gelen Byakuya adı verildi. İtalya'nın Alba kentinde elde edilen beyaz trüf mantarının kullanıldığı dondurma, 130 milimetrelik cam kavanozlarda servis ediliyor.

FoxBusiness'a konuşan Cellato'nun sözcüsü şunları kaydetti: "Tadı doğru hale getirmek için pek çok deneme ve hata yaptık. Geliştirme süreci 1.5 yıldan fazla sürdü. Guinnes Dünya Rekoru unvanını elde etmek bütün bu çabaya değdi."

Byakuya sipariş eden müşterilere, Kyoto'da üretilen el yapımı metal kaşık da hediye ediliyor. 

 

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • doğrucu 11 ay önce Şikayet Et
    o dondurmaya vereceği parayı fakirlere ve diğer ihtiyaç sahiplerine verseler şu zenginler dünya bambaşka olurdu.. işte böyle yardım etmeyen ve zekat vermeyen zenginler yüzünden birçok insan sefil bir hayat yaşıyor
    Cevapla
  • Serdar 11 ay önce Şikayet Et
    Buradaki olay zengin olmak değil insanı enayi yerine koymak çok paran olduğu her şey olabileceğin anlamına gelmez hiçbir zaman kendini enayi yerine koymamak lazım her şeyin değeri bellidir her şeyi hak ettiği kadar
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Japonlar dondurmayı ne bilsin. Değişiklik olsun diye zenginleri keklemenin değişik adı. Dondurma dedin mi maraş akla gelir. Nokta.
    Cevapla
  • Emre 11 ay önce Şikayet Et
    İşte adaletsiz dünya gelir dağılımı tüm dünyada adaletsiz bir taraf aç susuz bir taraf o kadar zengin ki parayı nereye harcayacağını şaşırıyor aslında ellerindeki para onların değil Allah onları aracı olarak seçer ama onlar anlamazlar bütün parayı kendi hakları sanarlar
    Cevapla
  • Tespitçi 11 ay önce Şikayet Et
    Bizim mahallede topu 8 lira. Çokta lezzetli.
    Cevapla
  • Matador 11 ay önce Şikayet Et
    Sizin ki su karışımı ile yapıyor ondan ucuz :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş