The Times'dan Kılıçdaroğlu yorumu: İyi kalpli dede gitti yerine başka biri geldi!

28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere günler kala Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı hezimet sonrası değiştirdiği kampanya dili Avrupa basınında gündem olmaya devam ediyor.

GİRİŞ 22.05.2023 10:39 GÜNCELLEME 22.05.2023 13:05
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere hazırlanırken ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı hezimet dış basında gündem olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylem değişikliği konuşulmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, ilk turda yüzde 44,88 oyla, yüzde 49,52 alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kaldı.

KALPLERİ TERK ETTİ

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu kazanmak için çareyi strateji değişikliğine gitmekte bulan Kılıçdaroğlu, terör ve mülteciler üzerinden mesaj vererek milliyetçi oyları almanın hesaplarını yapıyor.

İngiltere merkezli The Times gazetesi, bu durumdan bahsederken "Erdoğan'ın rakibi, aşırı sağı kazanmak için kalpleri terk etti" diye yazdı.

"İYİ KALPLİ DEDE GİTTİ BAŞKA BİRİ GELDİ"

74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nun, ikinci turda Türkiye'nin kararsız seçmenini etkilemek için "iyi kalpli ve dede kimliğinden sıyrıldığı" belirtildi. Bu tespitten şöyle bahsedildi:

Türk muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen perşembe günü sahneye çıktığında, onun kişilik nakli geçirdiğini düşünebilirsiniz.

Demokrasiye ve çoğulculuğa dönüşten bahseden ve kampanya yolunda elleriyle kalp şekilleri yapmaya başlayan dede figürü gitmişti.

"BİRDEN MİLLETÇİ OLDU"

CHP Lideri'nin 14 Mayıs'ta oluşan tabloda Erdoğan'ın gerisinde kalmasının, söylem değişikliğini tetikleyen etmen olduğuna dikkat çekildi:

Geçen pazar günü yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kaldıktan sonra Suriyeli mültecileri evlerine gönderme hedefini tekrarlarken katı bir milliyetçiye dönüştü. Önümüzdeki pazar günü ikinci tura gidilecek.

NAHOŞ ÜSLUP

Mülteciler konusunun bir zamanlar "koruyucu" bir dille ifade edildiği, şimdi ise kullanılan üslubun "kesinlikle nahoş" olduğu görüşü aktarıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 61
  • Sereflikochisarli 11 ay önce Şikayet Et
    Ici bos balondan bu millete bir hayir gelmez zavallilar ABD-AB liginin uzaktan kumandalilari hayinler koltuk icin ulkesini satanlar
    Cevapla
  • İsmail 11 ay önce Şikayet Et
    Bay bay bu iş bitti. Emekli olmayı becerebilecek mi endişeliyim.
    Cevapla
  • Sizden 11 ay önce Şikayet Et
    Peygamberimiz kimseye iftira atmadan en doğru hayatı yaşayarak sevgi ve ahlakı aşılamak için tüm ömrünü verdi. İftira ile küfür ile yalan ile tutulan yolun sonu hep felaket olmuştur. Ve olan tabi ki kandırılmış, aklını kullanmayan halka olmuştur. Yine böyle olacak maalesef ve iyilik değil yalanın düzeni devam edecek. Allah bu millete yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın.
    Cevapla
  • TIRPAN 11 ay önce Şikayet Et
    Bay Bay Kemal Ayakkabı Mağazası Gibi Her Numara Var
    Cevapla
  • Vefa 11 ay önce Şikayet Et
    Hamburgerci için hertürlü nakil artık abestir çünkü macur olmuştur,kendi çizgisinden bile ayrılmıştır,ne yaptığını veya yapacağını öz ailesi bile kestiremeyecek raddelere gelmiştir !! Ben bir Türk olarak bu adamın varlığından utanıyorum lakin gafil Millet'im bu basiretsiz,bağnaza oy atmaktan utanmıyor !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"