Rusya'dan dikkat çeken Erdoğan açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Peskov, Başkan Erdoğan hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

GİRİŞ 22.05.2023 22:57 GÜNCELLEME 22.05.2023 22:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Peskov, başkent Moskova’da Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan ve Putin’in popülizmle uğraşmadıklarını vurgulayan Peskov, “Putin ve Erdoğan, büyük siyasi deneyime sahip çok ciddi siyasi figürlerdir. Sözünün de eridirler.” dedi.

ÜLKE HALKI İÇİN ÖNEMLİDİR

Peskov, her iki liderin de halklarının yararı için çalıştıklarını belirterek “En önemlisi, karşılıklı yarar sağlayan ikili ilişkilerle ilgili belirli, somut meselelerle ilgilenirler. Bu iki ülke halkı için önemlidir.” diye konuştu.

Tahıl anlaşmasına ilişkin Avrupa Birliği’nin tutumuna tepki gösteren Peskov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in bazı yapıcı olmayan Batılı ülkelerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Peskov, söz konusu yapıcı olmayan tutumun, tahıl anlaşmasının Rusya kısmının uygulanmasını da zorlaştırdığını vurgulayarak “Yine de temaslar sürüyor ve sürecek. Anlaşma 2 aylığına uzatıldı ancak bu oldukça kısa bir süre ve hızla sona erebilir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • mersinli 11 ay önce Şikayet Et
    Rusyanın vagnerleri her yerde karşımızda olduğu kadar Amerika Askerleri de her yerde karşımızda Tam anlamıyla ne amerikaya nede Rusyaya tam anlamıyla güvenmiyeceğiz
    Cevapla
  • Merdivenci 11 ay önce Şikayet Et
    İngiltere Hollanda Avusturya' da olduğu gibi kiralık sosyal konut yapılsa çok faydalı olur.
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Reis e iletelim bi el atsın..
    Cevapla
  • iskender1a* 11 ay önce Şikayet Et
    putinin vagnerleri heryerde karşımızda deyilmi,rusya sıkıştı anladık suriyeden,libyadan çekilsin.
    Cevapla
  • thunder 11 ay önce Şikayet Et
    Aklin yolu birdir,,bakmayin siz aslinda amerika bile KK gibi birini istemez karsisinda yalnizca turkiyenin buyumesini engellemek icin 7li cacik ittifakini one suruyor her secim demek sistemi calisan mekanizmayi en az 45 gun askiya almak demek AMA gordulerki basta REIS herkes ve hersey 7/24 calisiyo YANI DURMAK YOK YOLA DEVAM
    Cevapla
  • Sabahat 11 ay önce Şikayet Et
    Çok sayıda şikayet var, millet internette takip edildiklerini ve tehdit edildiklerini söylüyor. Yüzbinlerce örneği var. Halk bunların bir tekini bile unutmaz, Unutmuş gibi yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Muharip Uçak KAAN bir kez daha başardı
Benzin ve motorine indirim geliyor