Yurt dışındaki Türkler sandıklara akın ediyor

YTB Başkanı Abdullah Eren, “73 ülkede, 167 oy kullanma noktasında süreç devam ediyor. Hakikaten vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Ciddi bir iştirak var” dedi.

GİRİŞ 22.05.2023 19:05 GÜNCELLEME 23.05.2023 11:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Almanya’da oy kullanma merkezlerini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birinci turunda yüzde 53,85 katılım oranı ile rekor kırdığına dikkat çeken Abdullah Eren, ikinci tur seçimlerine de yoğun talep olduğunun altını çizdi.

Diasporalar arasında seçimlere katılım oranlarına bakıldığı zaman Türk diasporasının açık ara önde olduğunu hatırlatan Eren, yurt dışındaki vatandaşların adeta seçimleri demokrasi şölenine çevirdiğini aktardı. Almanya’nın seçimlere en çok katılım gösteren ülkelerden olduğunu sözlerine ekleyen Abdullah Eren, “Birinci turda yüzde 53,85 ile bir rekor kırıldı. Şimdi ikinci tur heyecanı var. Yurt dışında oy kullanma beş gün boyunca sürecek. Almanya rekorların ülkesi. Almanya yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın rekor şekilde sandıklara gittiği bir ülke. İlk turda yoğun bir katılım vardı. 17 oy kullanma merkezinde oy kullanma süreci devam ediyor. Ciddi bir iştirak var. Ben tüm vatandaşlarımızı hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun demokrasi şölenine çağırıyorum” diye konuştu. 

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR

Dünyanın hiçbir ülkesinin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına bu denli oy kullanma hizmeti sunmadığını anlatan Eren, “Dışişleri Bakanlığımıza, büyükelçiliklerimize, başkonsolosluklarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir organizasyon. Tüm vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda demokrasi şölenine davet ediyoruz” dedi.

2012'de yapılan kanun değişikliğiyle ilk defa yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma hakkı elde ettiğini hatırlatan Eren, o günden bu yana altı seçimde vatandaşların yurt dışı sandıklarında oy kullandığını belirtti. Yurt dışındaki seçmenlerin sandıklara gelmesini çok önemsediklerini dile getiren Eren, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanmak suretiyle kendi temsilcilerini seçebilmesi ve onlara yönelik hizmet ve politikaları belirleyebilmesi çok çok hayati. Altıncı seçimde yurt dışındaki vatandaşlarımız akın akın sandıklara geliyor. Çünkü onlara yönelik farklı siyasi partilerin de vaatleri oluyor. Bunları değerlendiriyor vatandaşımız. Bizim görevimiz sandıkları vatandaşımıza en uygun şekilde devlet olarak götürmek” şeklinde konuştu.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Koşun aslanlarım.
    Cevapla
  • dincer 11 ay önce Şikayet Et
    Ben 3. Günde kullandım kalabalık ama arabalardan dolayı park yeri bulamama dan kaynaklanan sorun 15 dakika herşey bitiyor
    Cevapla
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Artik ulkemize sahip cikma zamani teror orgutlerine gecit yok yedili masanin bacaklari kirilmak uzere
    Cevapla
  • sakarya 11 ay önce Şikayet Et
    sandıkta kurtuluş savaşı veriyoruz. 2. tur büyük taarruz her vatansever oy teröre sıkılan kurşun olacak inşallah. Her vatansever devletimiz için kıyama kalkmalı üşenmeden sandığa gitmeli sandık görevlileri vatan nöbeti tutar gibi sayımda nöbet tutmalı.Devletimize milletimize sandıkta kurulmaya çalışılan tuzak çok büyük. Allah tuzak kuranlara fırsat vermesin tuzaklarını ayaklarına dolasın
    Cevapla
  • seçim 11 ay önce Şikayet Et
    inşallah yurtiçinde de katılım yoğun olur. 2019da şerliler sandıklara akın etmişti bu seçimde Erdoğanı cumhur ittifakını destekleyen herkesin sandığa gitmesi gerekiyor. Devletimizin her vatansever oya ihtiyacı var. devleti terör örgütlerine kaptırmayalım inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi