Hırvatistan'da 13 çocuğu istismar eden rahip görevden uzaklaştırıldı

Hırvatistan'ın sahil kenti Rijeka'daki Katolik kilisesinde rahip olan M.S'nin 13 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiği ve görevine son verildiği bildirildi.

Hırvatistan'da 13 çocuğu istismar eden rahip görevden uzaklaştırıldı
Hırvatistan'da 13 çocuğu istismar eden rahip görevden uzaklaştırıldı
GİRİŞ 23.05.2023 23:04 GÜNCELLEME 23.05.2023 23:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Katolik Kilisesi Başpiskoposu Mate Uzinic, yaptığı açıklamada, Rijeka'daki Teoloji Fakültesinde ders veren rahibin, yaşları 6 ila 13 olan 13 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu itiraf ettiğini söyledi.

M.S'nin daha önce de cinsel istismarla suçlandığını belirten Uzinic, "Suçunu itiraf etti. Kilise görevlerine son verildi. Fakültede ders vermesi yasaklandı." dedi.

Uzinic, M.S'nin, 1987-1994 arasında çok sayıda istismar olayına karıştığını kabul ettiğini belirterek, "Rijeka'daki kiliseyle hiçbir bağı kalmadı." ifadelerini kullandı.

Bu arada, yerel medyada M.S'nin itiraf mektubuna yer verildi.

Mektupta "Gençliğimde işlediğim günahlar nedeniyle Kutsal Babamızdan beni görevimden azat etmesini istedim. İşlediğim günahlar, yaptığım göreve yakışmıyordu. Günahlarım için başkalarını suçlamıyorum. Her şeyin sorumlusu benim. Mağdur ettiğim çocuklar için de çok üzgünüm. Elimden, beni affetmeleri ve Tanrı'nın açtığım yaraları kapatmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor." ifadeleri yer aldı.

Yerel medya, benzer istismar olaylarının Split ve Zadar'daki Katolik kiliselerinde de yaşandığını iddia etti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bir cemaatte bir medrese de en ufak bişey olunca Bizim malum medya Bütün Dünyaya servis eder.
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Anlamadığım tutuklandı gözaltında gibi bir yazı göremedim
    Cevapla
  • Sosyal Çalışmacı 11 ay önce Şikayet Et
    Bekar kalmak fıtrata aykırıdır. Bu bakirlik ve bakirelik teranesini bırakıp evlenirseniz, böyle absürt durumlar ortaya çikmaz. C.nsellik temel bir ihtiyaçtır. Şakaya gelmez.
    Cevapla
  • Vatansever 11 ay önce Şikayet Et
    Bunu bir imam yapsaydı (Allah muhafaza) laiklik elden gitmişti!!! Tüm tv kanallarında, gazetelerde, internet haberlerinde islamofobi körüklenirdi... hiçbir kötü paylaşım görmedim bu haber hakkında. Bu papaz hakkında Neden acaba?
    Cevapla
  • Fatih 11 ay önce Şikayet Et
    Onların derdi çocuk kadın felan değil onların düşmanlığı İslam ile.. Hususi olarak Ehli Sünnet velcemaate düşmandırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...