Brüksel'de Yeşil Sol Parti müşahitleri diğer sandık müşahitlerine saldırdı

Brüksel'de, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işleminin sonlarına yaklaşıldığı sırada Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) müşahitlerinin bulunduğu grup, diğer sandık müşahitlerine saldırdı.

GİRİŞ 24.05.2023 03:38 GÜNCELLEME 24.05.2023 03:38
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Brüksel'deki Expo alanında kurulan sandıklarda yerel saatle 21.00 sularında Yeşil Sol Parti sandık müşahitleri ve onlarla birlikte hareket eden grup, Cumhur İttifakı'nın müşahitlerine sözlü sataşmalarının ardından fiziki saldırıya geçti.

Görgü tanıkları, Yeşil Sol Parti sandık müşahitleri ve saldırgan grubun bir kadın sandık görevlisine sözlü saldırıda bulunarak küfrettiğini, bunun üzerine diğer müşahitlerin ve seçmenlerin de tepki gösterdiğini aktardı.

DEMİR ÇUBUKLAR VE SANDALYELERLE SALDIRDILAR

Kavgacı tutumunu sürdüren grup, müşahitlere ve oy kullanmak üzere orada bulunan seçmenlere demir çubuklar ve sandalyelerle saldırdı.

Saldırıda iki seçmen yaralandı. Yaralılardan, başına demir çubukla darbe alan bir seçmen hastaneye kaldırıldı.

Olaylardan sonra Brüksel'deki Expo alanına gelen polis, iki grubu ayırdı. Yaralı seçmen hastanede müşahede altında tutulurken oy verme işleminin yapıldığı binaya girişler kapatıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Er. 10 ay önce Şikayet Et
    Su ysp mi hdp mi ne olursa olsun terör baglantilari ispatlandikdan sonra aninda yasaklayin. Yeter artik.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    kuduruuuun
    Cevapla
  • İsi 10 ay önce Şikayet Et
    Ya yokumuydı aralarında babayiğit. Keşke ağızlarını burunlarını kırsalardı Bunların başka dilden anlayacağı yok
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Pkk’lı teröristlerin oylarıda geçersiz sayılmalı, olay çıkarmaktan başka birşeye yaramıyorlar
    Cevapla
  • marslı 10 ay önce Şikayet Et
    şimdi yapacakları şey bu. sandık başında yada dışarıda karışıklık çıkartıp seçmeni sandıktan uzaklaştırmak... böylece sandık kendilerine kalacak. çok dikkat edin. kalabalık olun sandıklarda... ayrıca sandık görevlisi öğretmenlerin çoğu sol görüşlü. bu seçimde herşeyi göze alabilirler... musahitler son ana kadar sandık başından ayrılmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi