Fransız L'Express ağız değiştirdi: Hangi diktatör ikinci tura kalır?

Başkan Erdoğan'ın 2. turun favorisi olduğunu yazan Fransız dergi, 'Hangi diktatör 2. tura kalır?' diye sordu.

GİRİŞ 24.05.2023 12:26 GÜNCELLEME 24.05.2023 13:11
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

14 Mayıs öncesi yayınlarıyla Erdoğan'ı hedef alan Fransız ransız L'Express ağız değiştirdi. Başkan Erdoğan'ın 2. turun favorisi olduğunu yazan Fransız dergi, 'Hangi diktatör 2. tura kalır?' diye sordu.

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde Erdoğan yüzde 49.5 oy alırken, Kılıçdaroğlu'nun oyu ise  44,88'de kaldı.

GERİ VİTES

Yaklaşık 2 hafta önce "Erdoğan'ın kaos riski... Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" ifadelerinin kullanıldığı bir kapakla okuyucularının karşısına çıkan L'Express, Erdoğan'ın beklenen zaferi sonrası geri vites yaptı.

Türkiye: Durdurulamaz Erdoğan karşısında muhalefetin büyük bunalımı' başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan L'express, 'Hangi diktatör 2. tura katılmak zorunda kalır?' diye sordu.

Anketlerin kendilerini yanılttığını ifade eden dergi, 'ilk turun büyük galibi oyların %49,52'sini alan Erdoğan' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın 2. turda görünüşe göre demokratik bir zafer ayrıcalığına sahip olduğunu yazdı.

MUHALEFET DENGESİNİ KAYBETTİ

'Pazar günü yapılacak olan oylama Erdoğan'ı devirmeyi düşünenler için sancılı geçecek' ifadelerini kullanan dergi, Erdoğan'ın daha ilk turun akşamından itibaren binlerce kalabalığın önünde kendini gösterdiği ifade edildi. Analizde, Erdoğan'ın yeni bir zafer kazanma ihtimali, rakibine dengesini kaybettiriyor' denildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın liderim canımız gözümüz kalbimiz Reisimiz, senden bir vatandaşın olarak rica ediyorum, ❗❗Yeni dönemin ciddi bir şekilde hainlere karşı çok ağır, yasalar cezalar, hatta lüzum gerektiği adi suçlara karşı idamın gelmesini, radikal kanunların uygulamaya geçirmenizi Arz ederim, Allah seni başımızdan eksik etmesin inşallah Amin Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Diktatörlükde ne oy tiyatrosu olur,milyarlarca secim paralari harcanmaz,1 metrelik renkli secim kagidi (tane kac?) ne yalanlar,küstahliklar,her kafadan bir laf cikmaz,sabahdan geceye kadar tv kanallarinda laklaklik olmaz,yüzlerce milletvekillerine(ne yapiyorlar ?) aylik ödenmez,6 li masa olmaz
    Cevapla
  • Bayram İstanbullu 11 ay önce Şikayet Et
    Habis chpkk zihniyetinde denge kalmadı. Nasıl kalsın ki bu gün itibariyle 8 li plan masadaki milliyetçi geçinenler pkk lı. pkk lılar ülkücü, marksistler ve kemalistler islamcı, islamcı geçinenleri de komünist ve kemalist oldular. Hepsi denizin dibinde vurgun yemiş gibiler. Takiyye ile kendileri inkar ediyorlar.
    Cevapla
  • toto 11 ay önce Şikayet Et
    hezeyanla beslenen cinnet kusarmış. içeride dışarıda her yerde var bunlar. her uğusuz akında var bu. haçlı akınlarında hep vardı, pkk akınlarında da var. hep devam etti. reise güya bir isim takmışlar kendilerini inandırıyorlar diktatör. biz isim takmayız müslüman birisi olarak. rab teala isimlendirmiş alemi. kötü isimler de gavurlara düşmüş. putperest müşrik münafık. bunlarla yetinsinler
    Cevapla
  • O k u r 11 ay önce Şikayet Et
    Tek parti döneminde adı Cumhuriyet ama kendisi cunta bir rejim ile yaşadık. Ta ki, Atatürk'ün ölümünden sonra bu cunta milli ve yerli birilerinin eline geçer korkusu ile iki partili bir devre geçildi. 15 Temmuz'a kadar bul karayı al parayı diyen sokak kumarbazı misali millet doğruyu hep ıskaladı. Bakalım bundan sonra ne olacak?...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik