ABD'deki Türkevi'ne saldıran kişi Giresunlu çıktı

Türkevi saldırganının kimliği belli oldu. Giresun kütüğüne kayıtlı Recep Akbıyık adlı saldırganın, Meksika'dan ABD'ye kaçak olarak girdiği belirlendi. Akbıyık henüz yakalanamadığı için, saldırıyı neden gerçekleştirdiği muamma.

GİRİŞ 25.05.2023 09:14 GÜNCELLEME 25.05.2023 10:51
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu 33 katlı yeni Türkevi binasının girişindeki camları kıran saldırganın, Recep Akbıyık isimli Meksika sınırından kaçak yollarla bu ülkeye giren Giresunlu bir Türk olduğu belirtildi.

New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, şüpheli şahsın kimliğini Türk vatandaşlardan gelen ihbar telefonlarıyla tespit ettiklerini söylerken, Akbıyık'ın Türkiye'de "yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma" nedeniyle adli sicil kaydı bulunduğu kaydedildi.

New York polisi, başkonsolosluğun verdiği bilgi doğrultusunda, soruşturmayı hızlandırarak, şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi.

Ancak Recep Akbıyık henüz yakalanamadı. Yakalanamadığı için saldırıyı neden gerçekleştirdiği bilinmiyor.

TÜRKİYE'NİN KORUMA TALEBİ GÖZARDI EDİLMİŞ

ABD'ye geçen yıl Meksika sınırından giriş yaptığı belirtilen şüpheli hakkında yapılan ihbarlarda, New York'un Long Island bölgesinde bir süre benzin istasyonunda çalıştığı ve psikolojik sorunları olduğu kaydedildi.

Başkonsolos Özgür, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, açılışı 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkevi binasının güvenliğine yönelik tehditler konusunda New York Polis Teşkilatı'ndan sürekli bir güvenlik kulübesi tahsis edilmesi talebinde bulunduklarını hatırlatarak, bu taleplerine bugüne kadar olumlu yanıt verilmediğini kaydetmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32
  • Gasap haydo 11 ay önce Şikayet Et
    Dellenmişmi nitmiş?
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Senin ondan farkın yok sende ırkçılık yapıyorsun aynı kafadansın
    Cevapla
  • MiSaFiR 11 ay önce Şikayet Et
    Kim olduğu ve nereli olduğu HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL !!! Gereken CEZA ne ise, EKSİKSİZ UYGULANMALI... (Akli dengesi yerinde değil ise, ona göre de gereği eksiksiz yapılmalı.)
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    içimizde türk vatandaşı olarak yaşayan ermeni ve rumları unutup habire türklükten kürtlükten bahsetmişsiniz. pkk da kürt değil ermeni örgütüdür. bu adamın siması rum siması. karadenizde ki pontus rum kalıntılarındandır.
    Cevapla
  • Bulutus 11 ay önce Şikayet Et
    Türk'ün Türkt'en başka dostu yoktur. Türk'e Türkt'en başka kimse kötülük etmez. Hangi atasözünü kullanalım şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Devlet Bahçeli'den Eurovision tepkisi! 'Batsın böyle çağdaşlık'
Kassam Tugayları Gazze'de İsrail birliklerini havaya uçurduğu anları paylaştı