Microsoft saldırıyı açıkladı... Çin, ABD'yi resmen vurdu!

Microsoft, Çinli Hackerların Pasifik'teki önemli bir askeri varlık olan Guam'daki 'Kritik' ABD Altyapısını hedef aldı.

Microsoft saldırıyı açıkladı... Çin, ABD'yi resmen vurdu!
Microsoft saldırıyı açıkladı... Çin, ABD'yi resmen vurdu!
GİRİŞ 25.05.2023 09:19 GÜNCELLEME 25.05.2023 09:22

Microsoft Çarşamba günü yaptığı açıklamada, devlet destekli Çinli hacker Volt Typhoon'un  ABD'nin kritik siber altyapılarını hedef alan ve adanın askeri altyapısının gelecekte nasıl tehlikeye atılabileceği konusunda alarm veren altyapı hackleme faaliyetini ortaya çıkardığını duyurdu.

Saldırıyı tespit eden Microsoft tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir blog yazısına göre, operasyonun muhtemel amacını "gelecekteki krizler sırasında Amerika Birleşik Devletleri ile Asya bölgesi arasındaki kritik iletişim altyapısını bozmak" olarak nitelendirdi.

ETKİSİ DÜNYA ÇAPINDA OLABİLİR

Microsoft yaptığı açıklamada, internet yönlendiricilerine ve diğer cihazlara yapılan saldırının, gelecekteki krizler sırasında ABD ile Asya arasındaki iletişim altyapısını tehdit edebilecek siber yetenekler geliştirmenin bir yolu olduğunu "orta derecede güvenle" değerlendirdiğini söyledi.

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki "Beş Göz" ortak ajanslarıyla ortak bir tavsiye yayınlayarak "Volt Typhoon" bilgisayar korsanlarının "yakın zamanda keşfedilen bir faaliyet kümesinin" ardından beş müttefik ülkenin yanı sıra tüm dünya için de tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

Microsoft, hedeflenen veya tehlikeye atılan müşterileri izinsiz giriş konusunda doğrudan bilgilendirdiğini ve işletmelerin güvenliğini sağlamak için gereken bilgileri sağladığını söyledi.

FBI'DAN AÇIKLAMA GELDİ

FBI'ın siber bölüm müdür yardımcısı Bryan Vorndran yaptığı açıklamada, "FBI, Çin'in kritik altyapı kuruluşlarını hedef almak amacıyla kötü niyetli faaliyetlerde bulunmasına ve tespit edilmelerini maskelemek için belirlenen teknikleri kullanmasına karşı uyarıda bulunmaya devam ediyor.

Federal ve uluslararası ortaklarımızla birlikte Çin'in bu kabul edilemez taktikleri kullanmaya devam etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı