CNN International: Erdoğan tüm olasılıklara meydan okudu

CNN'de yer alan analizde Erdoğan'ın 28 Mayıs seçimini kazanmaya hazır olduğu ifade edilirken, ilk turda muhalefet tarafındaki hayal kırıklığı ise "Gideceği tahmin ediliyordu seçimi ilk sırada bitirdi" sözleriyle anlatıldı.

CNN International: Erdoğan tüm olasılıklara meydan okudu
CNN International: Erdoğan tüm olasılıklara meydan okudu
GİRİŞ 25.05.2023 13:17 GÜNCELLEME 25.05.2023 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya basınında 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere dair analizler yer almaya devam ediyor. Amerikan yayın organı, Erdoğan'ın ilk turda seçimleri kaybedeceğine kesin gözle bakıldığına dair analizleri ve anketleri hatırlatarak, "Ancak Erdoğan bu olasılıklara meydan okumuş görünüyor." dedi.

GİDECEĞİ TAHMİN EDİLİYORDU BİRİNCİ OLDU

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinin ilk turuna ilişkin, "Anketçiler, onun (Erdoğan) koltuktan ineceğini tahmin ediyordu ama o ilk sırada tamamladı." şeklinde ifadeye yer verildi.

ERDOĞAN KAZANMAYA HAZIR 

Seçimlerin ilk turunun, Erdoğan'ın son seçimi olabileceği, fakat söz konusu liderin kazanmaya hazır olduğu ifade edilerek şu ayrıntılara dikkat çekildi:

Rakibi muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşısında yaklaşık 5 puanlık bir farkla galip geldi. Zafer için gereken yüzde 50 barajının yarım puandan daha az gerisinde kaldı. Meclis'te rahat bir çoğunluk kazandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin hızla büyüyen savunma sanayisine sıklıkla övgüde bulunduğu vurgulandı.

Diğer yandan Kılıçdaroğlu'nun, altı muhalefet partisini bir araya getirerek Erdoğan'ı yenmeye çalıştığı notuna yer verildi.

Haberde "Erdoğan, Türkiye'nin siyasi ve tektonik değişimlerinden sağ çıkmaya hazır görünüyor." detayı da paylaşıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Cerrah 11 ay önce Şikayet Et
    Erdoğanın kılına zarar gelsin ne tetikçiyi ne sülalesini ne de soyunu yaşatmayız bunu herkes böyle bilsin. Erdoğan Atatürk ün ikinci yüzyıl versiyonudur, aralarında ki fark biri içki içiyordu diğeri ayran içiyor.
    Cevapla
  • Yusuf 11 ay önce Şikayet Et
    Sessiz tığınlara tercuman oldun, sağol
    Cevapla
  • İsot 11 ay önce Şikayet Et
    Allaahın izni ile çıkacak inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!