Putin'den Aliyev'e davet! Moskova'da kritik zirve

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Putin'in davetlisi olarak gittiği Moskova'da Avrasya Ekonomik Birliği Liderler Zirvesi'ne katıldı. Aliyev'in toplantı salonuna Putin'le birlikte gelmesi dikkati çekti.

Putin'den Aliyev'e davet! Moskova'da kritik zirve
Putin'den Aliyev'e davet! Moskova'da kritik zirve
GİRİŞ 25.05.2023 19:42 GÜNCELLEME 25.05.2023 19:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karşılıklı fayda ve saygı üzerine inşa edilen Avrasya Ekonomik Birliği üyesi ülkelerle iş birliğine çok önem verdiklerini söyledi.

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Liderler Zirvesi, Rusya’nın başkenti Moskova'da başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, AEB nezdindeki iş birliğini önemsediklerini vurgulayarak, "Rusya, karşılıklı yarar, saygı ve birbirimizin çıkarlarını gözetme ilkeleri üzerine kurulu birliğimizin tüm üye ülkeleriyle yakın ortaklığa büyük değer vermektedir." dedi.

Putin, zirvede, enerji, gıda güvenliği teknolojik ve finansal bağımsızlık dahil karşılıklı entegrasyona dair konuların ele alınacağını söyledi.

Zirveye, Putin'in yanı sıra Birliğin üyeleri Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev katılıyor.

Zirve kapsamında Putin'in bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.

ZİRVEYE İLK DEFA KATILAN ALİYEV, SALONA PUTİN'LE BİRLİKTE GELDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, zirveye ilk defa katılıyor. Aliyev, toplantının yapılacağı salona Putin'le birlikte geldi. 

Aliyev, Putin'in davetlisi olarak Moskova'da bulunuyor.

İki liderin, Karabağ zaferinin ardından bölgedeki durumu; hala Ermenistan'ın yönetiminde olan bölgeleri Azerbaycan'a bırakmasını da görüşeceği belirtiliyor.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    Nato seytanlari artik azarbeycan gürcistan kktc Ukraine nato ya almali
    Cevapla
  • Kul insan 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya'ya güvenmiyorum. Tarih yalan söylemez. Türklere karşı en çok savaşan ülke biranda Türklerin dostu olması düşündürücü. İsrail 'de yaşayan 2 milyon Haretz Yahudileri Rusya bölgesi asıllı olması şüphe uyandırıyor. Osmanlı Türk devletinin yıkılmasına ilk başta Rusya Almanya sebep olmuştur hatırlatırım. Çıkarlar düşmanlığı dostluğa çeviriyor.
    Cevapla
  • Hans 11 ay önce Şikayet Et
    Putin aptal degilki kim adam kim değil biliyor, hoşuna gitsede gitmesede biliyor ve yalan dolan la inkâr etmiyor dürüst adam, bununla ve bizimle uzuuunnn iş yapabilir, hainlik ve aptallık olmadığı sürece.!
    Cevapla
  • Kutahyali 11 ay önce Şikayet Et
    Birlik olma zamanı yoksa ABD Yahudi lobisi tehlikesi var
    Cevapla
  • rıfkı 11 ay önce Şikayet Et
    aliyew de sever böyle pofpoflanmayı, ne oldu beraber geldi adamlar iyi biliyor kimin ince damarını
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 11 ay önce Şikayet Et
    Sen çok daha iyi yönetirsin. Ama sayın Putin senin yerine kolay lokma diye sayın Aliyev'i çağırmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"