"ABD Başkanı olursam, gerekirse Trump'ı affederim"

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den aday olan DeSantis, başkan olursa, 6 Ocak Kongre baskını olaylarıyla ilgili yargılananlar ve Trump'la ilgili davaları inceleyeceğini ve gerekirse af yetkisini kullanacağını söyledi.

"ABD Başkanı olursam, gerekirse Trump'ı affederim"
"ABD Başkanı olursam, gerekirse Trump'ı affederim"
GİRİŞ 26.05.2023 08:17 GÜNCELLEME 26.05.2023 09:48

Cumhuriyetçi Parti'den olan Florida Valisi Ron DeSantis, katıldığı bir podcast yayınında, başkan seçilirse, 6 Ocak 2020 Kongre baskınıyla ilgili yargılanan kişiler ve suçlu bulunursa Donald Trump’la ilgili af çıkarma ihtimaline ilişkin soruyu yanıtladı.

FBI ve Adalet Bakanlığı’nın belli gruplara karşı militarize bir yaklaşım sergilediğini ve bazılarını bilerek hedef aldığını savunan DeSantis, görevinin ilk gününde kimlerin "siyasi hedef kurbanı" olduğuna bakacak bir ekip kuracağını söyledi.

DeSantis, ABD başkanlığına adaylığını açıkladıDeSantis, ABD başkanlığına adaylığını açıkladı

DeSantis, hüküm giyenler ve suçlama yöneltilenlerle ilgili vakaları tek tek inceleyeceklerini belirterek, gerekirse af yetkisini kullanabileceğini aktardı.

Trump ile ilgili soruya direkt yanıt vermekten kaçınan DeSantis, diğer yandan, vakalar ne kadar küçük ya da büyük olursa olsun bunların incelemeye tabi tutulacağını bildirdi.

ABD’de Cumhuriyetçiler "Siyahilerin Hayatları Değerlidir" hareketinde şiddet olaylarına karışan kişilerle 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgili yargılananların eşit muameleye tabi tutulmadığını savunuyor.

Muhafazakar seçmene hitap eden politikalarıyla öne çıkan DeSantis de devlet kurumlarında muhafazakarlar aleyhine ayrımcılık yapıldığını iddia ediyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı