Rum lider, Kıbrıs konusunda Avrupa'dan yardım istedi

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Almanya Başbakanı Scholz ile görüşmesinde, AB'nin Kıbrıs sorununun çözümü için daha baskın rol oynamasını istedi.

Rum lider, Kıbrıs konusunda Avrupa'dan yardım istedi
Rum lider, Kıbrıs konusunda Avrupa'dan yardım istedi
GİRİŞ 26.05.2023 09:14 GÜNCELLEME 26.05.2023 09:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede Kıbrıs sorununun çözümü ve Ada'daki bölünmüşlüğün giderilmesi için AB'nin daha baskın bir rol oynamasını istedi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rum lider, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından mevcut jeopolitik ortamda Avrupa, Birleşmiş Milletler çerçevesi dahilinde müzakerelerin yeniden başlatılması için kararlı bir katkı sağlayabilir ve sağlamalıdır" diye konuştu.

Güney Kıbrıs'ın AB üyesi olduğunu ve bu nedenle Kıbrıs sorununun Avrupa'nın da sorunu olduğunu belirten Hristodulidis, sorunun çözümünün doğrudan AB'ye de etkilerinin olacağını söyledi.

Hristodulidis, "AB, Kıbrıs halkı için; Kıbrıslı Rumlar ve Türkler, Türkiye ve Avrupa Birliği için tüm tarafların üzerinde uzlaşacağı bir çözüme götürecek araç ve teşviklere sahiptir" diye konuştu.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Ertuğrul Gazi 10 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı rum-yunan işgalinden kurtulmadıkça bu dert bitmez
    Cevapla
  • Başkentli 10 ay önce Şikayet Et
    insanlar birbirine ne kadar da benziyor...bir tek benimmi dikkatimi çekti?
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 10 ay önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı Türkiye'ye aittir. Gaspçı Rumları adaya İngilizler doldurdu
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs asla birleşmeyecek bunu o amip beyninize yerleştirin. Zamanında ahmak herifler Annan planına evet dediler o vakitler yeminle Allah korudu da Rum tarafı hayır dedi ve kabul etmedi. Yoksa gitmişti Kıbrıs elden ve bırak doğalgaz ve petrol aramayı biz bugün kağıttan gemi bile yüzdüremezdik Akdeniz’de.
    Cevapla
  • Perṣembeli67 10 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle..Asla taviz yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!