Erdoğan'ın ikinci tur zaferi sonrası Wilders'ten ırkçı paylaşım

Hollanda'nın aşırı sağcı lideri Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda seçim zaferini ilan etmesinden sonra ülkesinde yaşayan Türkleri hedef alarak, "Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy verenler Türkiye'ye taşınır" diye yazdı.

GİRİŞ 29.05.2023 14:35 GÜNCELLEME 30.05.2023 09:21
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Daha önce defalarca; İslam'a, Hz. Muhammed'e, Kur'an-ı Kerim'e hakaretler eden Hollandalı siyasetçi Geert Wilders, Türkiye'deki ikinci tur seçimlerin ardından Twitter hesabı üzerinden tepki çeken paylaşımlarda bulundu.

Özgürlük Partisi'nin lideri olan Wilders, Hollanda'da yaşayan gurbetçilerin Erdoğan'a oy vermesini eleştirdi.

Wilders, "Umarım, İslamofaşist Erdoğan'a oy veren Hollanda'daki tüm Türkler, şimdi bavullarını toplayıp Türkiye'ye taşınırlar. Güle güle!" ifadesini kullandı.

Bu tweet'inin dışında bir de fotoğraflı bir mesaj paylaşan ve Türkiye'nin battığını ima eden Wilders, "Güle Güle Türkiye" diye yazdı.

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama daha yapan Wilders, "Türkiye'den çok sayıda tepki alıyoruz. İnsanlar Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak kalmasından dolayı umutsuz ve hayal kırıklığına uğramış durumda. Hollanda'da dahil olmak üzere yurtdışındaki Türklerin, kendileri orada yaşamadıkları halde Erdoğan'a verdikleri oyla Türkiye'nin geleceğine karar vermiş olmalarına öfkeleniyorlar. Haklılar!" ifadelerini kullandı.

Geçmişte Türkiye ve İslam karşıtı açıklamalarıyla büyük tepki çeken ırkçı Wilders'ın, bu Erdoğan ve Türkleri ilk hedef alışı değil.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 43
  • Oflu 11 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Kılıçdaroğlu'na oy verenler Hollanda'ya taşınır.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Söz seni lalelerle gömeceğiz
    Cevapla
  • mesnetsiz 11 ay önce Şikayet Et
    sen, nesli yitik, yakında Türkler seni memleketini yönetecek, haberin var mı. sizler, ses çıkaran son tenekelrsiniz
    Cevapla
  • barakuda 11 ay önce Şikayet Et
    dur daha Hollandayı alacaz domuz
    Cevapla
  • İlker 11 ay önce Şikayet Et
    Bütün küffar Erdoğan'a karşı, daha hala çözemeyen var mı durumu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor