Reuters yazdı: Muhalefet o illeri de kaybedecek!

Reuters'ta yer alan analizde "Muhalefette koltuk savaşları başladı" denildi. Muhalefet destekçilerinin lider değişikliği düşündüğü ifade edilerek, muhalefet kanadındaki muhtemel dağılmanın büyük şehirleri kaybettireceği kaydedildi.

GİRİŞ 30.05.2023 16:18 GÜNCELLEME 30.05.2023 16:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Tüm dünyanın yakından takip ettiği 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlandı. Muhalefet kanadında ise kavga sinyalleri gelmeye başladı.

Kılıçdaroğlu'nun uğrattığı hayal kırıklığını manşetlerine taşıyan dış basın muhalefetin ağır mağlubiyetini analiz ediyor...

Son olarak İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan analizde "muhalefette koltuk savaşları başladı" denildi:

ERDOĞAN'I MAĞLUP EDEMEDİ

Erdoğan'ı mağlup edemeyen Kemal Kılıçdaroğlu, liderliği ve Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde sert bir muhalefet ittifakını korumanın zorluğu hakkında sorularla karşı karşıya.

LİDER DEĞİŞİKLİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Bazı parti üyeleri ve seçmenlerin Kılıçdaroğlu'nun bir an önce büyükşehir belediyelerine odaklanacağını iddia etse de birçok destekçisinin vicdan muhasebesi yaptığı ve lider değişikliği düşündüğü ileri sürüldü.

Reuters'in haberinde Hamzacebi'nin ifadelerine yer verildi:

CHP'nin eski meclis grup başkan yardımcısı Akif Hamzacebi, partisinin ve Kılıçdaroğlu'nun kötü bir strateji nedeniyle "ciddi şekilde başarısız" olduğunu ve kapsamlı bir yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Twitter'da "Gerekli önlemler alınmazsa gelecek bugünden daha kötü olacak" dedi.

ZAFER TERSİNE DÖNEBİLİR

Analistlerin "CHP ve İYİ Parti artık liderliklerine tahammül edebilir mi bilmiyorum" ifadelerine dikkat çekilen haberde, Ekrem İmamoğlu'nun "Mücadele yeniden başlıyor" şeklindeki açıklamaları da vurgulandı.

İmamoğlu'nun "Artık aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemeyeceğiz. Bundan sonra da gönülleri kazanmak için mücadeleye devam edeceğiz." sözlerine atıfta bulunulurken "Muhalefet yeniden birleşemezse 2019'daki zaferler tersine dönebilir ve muhalefet İstanbul'u, hatta Ankara'yı kaybedebilir" denildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Harbi Atatürkçü 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu Meral AKŞENER Ali Babacan Temel karamanlı oğlu ve Ahmet Davutoğlu ve HDP CHP bundan sonra ki belediye seçimlerinde tüm belediyeleri kaybetecektir 6li masa terör masası olmuştur..
    Cevapla
  • Asli gibi.. 10 ay önce Şikayet Et
    Inşallah Ankara, Istanbul ve birçok büyük şehir ve ilçe belediyelerini tekrar geri alırız.. Ben inancım büyük..
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    İnşallah çok iyi olur vergilerinizi,ödemelerinizi sorgusuzca rahat rahat alıp cukka yaparlar. Sizlerde kutlama yaparsınız.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Akıl hocaları akıl vermeye başlamış bunların aklı nerdeki biliyormusunuz, bence bsşka yerde kirada, ben söyleyene degil söyletene bakarım, bunların içtigi şişede durdugu gibi durmuyorki, ondan sonra akılı dışardan alıyorlar
    Cevapla
  • Komandos 10 ay önce Şikayet Et
    Kuklaların ömrü ip kopana kadardır.
    Cevapla
  • ZUNDİ 10 ay önce Şikayet Et
    gandi, gundi, zangoçoğlu oldu şimdi sırada ZUNDİ olmak var!!!)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi