İran ile Türkmenistan arasında 5 anlaşma birden

İran ile Türkmenistan arasında uluslararası taşımacılık, tarım ürünleri ihracatı, enerji, eğitim ve yatırım alanlarını kapsayan 5 işbirliği belgesi imzalandı.

İran ile Türkmenistan arasında 5 anlaşma birden
İran ile Türkmenistan arasında 5 anlaşma birden
GİRİŞ 30.05.2023 22:47 GÜNCELLEME 30.05.2023 22:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran’ın resmi ajansı IRNA’ya göre, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov’un katılımıyla iki ülke heyetleri Tahran'da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

İki ülke yetkilileri söz konusu görüşmeler sonucunda Reisi ve Berdimuhammedov’un huzurunda "uluslararası taşımacılık, tarım ürünleri ihracatı, enerji, eğitim ve yatırım" alanlarını kapsayan 2 işbirliği belgesi ile 3 mutabakat zaptı imzaladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un 15 Haziran 2022'deki Tahran ziyareti sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi çerçevesinde ekonomi, ticaret, televizyon ve radyo yayıncılığı işbirliği, kültür, yatırım ve ulaştırma alanında 9 anlaşma, işbirliği protokolü ve mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, resmi ziyaret çerçevesinde beraberindeki heyetle bugün Tahran'a gelmiş, Cumhurbaşkanı Reisi ile görüşmüştü. İki ülke yetkilileri de heyetler arası ve ikili görüşmelerde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • C.b 10 ay önce Şikayet Et
    2 ülkede özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyor . Bırak oralara giden Türkleri kendi insanlarına bile teknolojiyi kısıtlamışlar . Özgürlük konusunda Türkiye'nin T si olamazlar . Kendi insanlarının özgürlüklerini kısıtlayan ülkelerden ne beklersin
    Cevapla
  • Ali K. 10 ay önce Şikayet Et
    Al bir diktatörü vur öteki diktatöre . Türkmenistan denen ülke ile ne masaya oturulur , ne turan birliği kurulur ne de iliski kurulur saçma sapan bi ülke ve çoğu Türkiye vatandaşımız Türkmenistanın ne mal olduğunu bilmiyor işin içine giren biliyor genelde.
    Cevapla
  • Aaaa 10 ay önce Şikayet Et
    Bu anlaşmalari hiç bir ülke başaramiyor bunlar nasil başardi ))
    Cevapla
  • Turgay 10 ay önce Şikayet Et
    Çok iyi Azerbeycan istemezse İran pek çok ülke ile anlaşır. Azerbeycan israille anlaşsın
    Cevapla
  • Babala tv 10 ay önce Şikayet Et
    İsrail bi çok arap ve türk devletlerinden(Türkiye hariç tabiki) daha iyi bence..
    Cevapla
  • Türküm 10 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu mollacı Herkes kendi karar verir işine bak
    Cevapla
  • Ayyıldız 10 ay önce Şikayet Et
    Anlamıyorum ben bu Türkmenistan'ı. Türkiye'ye gelince ayak sürüyor, İran münafığıyla sarmaş dolaş. Dilerim altına imza attığı bu anlaşmalar yarın boynuna dolanan birer yağlı ilmek olmasın.
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin İran'la anlaşması yokmu diyorsun.Karlı çıkılan herkes ile ankaşma yapılır..
    Cevapla
  • Balaban 10 ay önce Şikayet Et
    Turk diyoruz bunu yapiyor baskasi neler yapmaz . Buradan oraya giden Türklere kan kusturuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti