Burkina Faso'da 2 ayrı saldırı: 40 ölü

Burkina Faso’da hafta sonu kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen 2 ayrı saldırıda 40 kişinin öldüğü açıklandı.

Burkina Faso'da 2 ayrı saldırı: 40 ölü
Burkina Faso'da 2 ayrı saldırı: 40 ölü
GİRİŞ 31.05.2023 10:10 GÜNCELLEME 31.05.2023 10:10

Burkina Faso’da kimliği belirsiz kişiler tarafından hafta sonu 2 ayrı saldırı düzenlendi. Cumartesi günü Mali sınırına yakın Kossi eyaletine bağlı Bourasso bölümünde düzenlenen saldırıda 20 gönüllü askerin öldüğü, pazar günü ise yine aynı bölgede 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Cumartesi günü yaşanan olayda, onlarca saldırgan hava operasyonlarıyla etkisiz hale getirildi. Burkina Faso Başbakanı Apollinaire Joachim Kyelem De Tambele mecliste yaptığı konuşmada, hükümetin saldırganlarla asla pazarlık yapmayacağını söyledi.

Burkina Faso'da, 2015'ten bu yana saldırılar düzenleniyor

Burkina Faso'da, 2015'ten bu yana El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terör örgütleri saldırılar düzenliyor. Mali sınırı yakınlarında 18 Mayıs günü meydana gelen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Ülkenin kuzeyindeki Ouahigouya kasabasında ise 20 Nisan’da askeri üniformalı kişilerin bir köye düzenlediği saldırıda en az 60 sivil ölmüştü.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu