Economist dergisinden geri vites: Erdoğan gücünü gösterdi

Seçim sürecinde Erdoğan aleyhinde yayınlar yapan Economist dergisi geri vites yaptı. Dergide "Erdoğan'ın Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı zaferi, zaten ne kadar güce sahip olduğunu gösteriyor" denildi.

Economist dergisinden geri vites: Erdoğan gücünü gösterdi
Economist dergisinden geri vites: Erdoğan gücünü gösterdi
GİRİŞ 31.05.2023 12:13 GÜNCELLEME 31.05.2023 12:13
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan yüzde 52 ile zafer kazandı. Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden Avrupa ve Amerika'da basında Erdoğan'ın başarısı konuşulmaya devam ediyor.

İNGİLİZ DERGİDEN GERİ VİTES

Seçim sürecinin başladığı ilk günden yayınlarını Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı üzerine kuran ve 14 Mayıs'a kadar skandal ifadelere yer veren; ancak Başkan Erdoğan'ın zaferinin kaçınılmaz olduğunu gördükten sonra ağız değiştiren İngiliz dergisi The Economist'ten ise yine bir geri vites geldi.

ERDOĞAN'IN ZAFERİ GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

Dergide "Erdoğan'ın Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı zaferi, zaten ne kadar güce sahip olduğunu gösteriyor" denildi.

Ancak pazartesi günü ise Economist, bunun tam tersi söylemlerde bulunmuştu. Tarihi zaferden sonra The Economist "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak yeniden seçildi" isimli haberinde halkın iradesini yok saymıştı.

Haberde, sanki demokratik seçime giden halk değilmiş gibi "Türkiye, demokrasisini onarmak için on yıldaki en iyi şansını kaybetti" denilmişti.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Singh 11 ay önce Şikayet Et
    Bu soyledigi geri vites degilki ince Britanya mizahi Yani Diktator demek istiyor
    Cevapla
  • Elbeyli58 11 ay önce Şikayet Et
    Cok zor bes yil bekliyor erdogan
    Cevapla
  • Avşaroğlu 11 ay önce Şikayet Et
    1. Dünya Savaşı ve sonrasında pek çok cephede yüzbinler ifadesi hafif kaçacak pek çok akerimizi esir alan, öldüren, sakat bırakan, toplama kamplarında süründüren, oradan oraya taşıyarak sefil eden, yok eden, tüm dünya müslümanlarına da aynı muameleyi yapan, müslümanlar arasına fitne sokan İngiltere'ye ve ona arka çıkanlara lanet olsun. Tarihini bilmeyen ülke olmaz, okuyun biraz kardeşim.
    Cevapla
  • mert 11 ay önce Şikayet Et
    ic ve Dis hainler birgün gelecek hepsi diz cökmesini ögrenecekler!!!
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    Elbette Kılıcdaroğlu karşısında güçlü olacak..Ne beklenirdi ki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı