Stoltenberg Türkiye'ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç'in NATO üyeliğini görüşmek üzere yakında Ankara'ya gideceğini söyledi.

Stoltenberg Türkiye'ye geliyor
Stoltenberg Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 01.06.2023 09:29 GÜNCELLEME 01.06.2023 10:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Norveç’in başkenti Oslo’da bugün düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bu hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. İsveç'in katılımı konusunda ilerleme kaydedilmesinin önemini her zaman vurguluyorum. İsveç'in olası katılımını nasıl sağlayabileceğimizi ele alma konusunda yakın gelecekte Ankara'ya da gideceğim” dedi.

“ŞU ANA KADAR HIZLI BİR KABUL SÜRECİ OLDU”

Stoltenberg, Türkiye ve diğer müttefiklerin geçen yıl Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde İsveç ve Finlandiya’yı üyelik için davet ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Tüm müttefiklerin ve Türkiye'nin İsveç'i tam üye olmaya davet ettiğini ve bunun Madrid'deki son zirvede gerçekleştiğini unutmamalıyız. Şu ana kadar bu çok hızlı bir kabul süreci oldu çünkü Finlandiya ve İsveç Mayıs ayında başvuruda bulundu. Finlandiya zaten üye oldu ve İsveç'in de üye olacağından eminim. Bunun mümkün olduğunca erken gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Benim mesajım İsveç'in üyeliğinin İsveç için iyi olduğu, İskandinav ülkeleri için iyi olduğu, Baltık ülkeleri için iyi olduğu ve aynı zamanda NATO için de iyi olduğudur. Bu NATO'yu daha güçlü kılacak ve aynı zamanda Türkiye ve tüm müttefikler için de iyi olacaktır. Yakın gelecekte Ankara'ya gideceğim ancak tarih henüz belli değil.”

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • MiSaFiR 11 ay önce Şikayet Et
    Süreyi uzatabileceğimiz kadar uzatalım. Son saniyeye kadar uzatalım. 10 sene-20 sene gittiği yere kadar. Salağa yatalım. Duymamazlığa gelelim. Umursamayalım. BIYIK ALTINDA GÜLELİM. Zaten HER ZAMAN ekonomimize saldırılıyor; istediklerini yapsak da buna devam edecekler. Bu süre zarfında da, hızlı bir şekilde kendi Milli Muharip Uçağımızı ve Savunma Sistemlerimizi geliştirmeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Yavuz 11 ay önce Şikayet Et
    lütfen İsveç i NATOya almayın
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın çavuşoğlumuz ne gerekiyorsa en üst düzeyde cevabını vereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ey NATO , NATO'nun daha güçlü olması için en güçlü üyeniz Türkiye ye f-35 ve F-16 ları verin biran önce.
    Cevapla
  • Diriliş 11 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'yi AB ye alın.Bizde bu şartı sunalim.İsvec Natoya giriyorsa bizde AB ye gireceğiz.Bu kadar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!