Çin’de aşırı yağış sonrası felaket: 14 ölü

Son dakika haberine göre Çin’in Sichuan eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı toprak kayması nedeniyle 14 kişi hayatını kaybetti.

Çin’de aşırı yağış sonrası felaket: 14 ölü
Çin’de aşırı yağış sonrası felaket: 14 ölü
GİRİŞ 04.06.2023 14:51 GÜNCELLEME 04.06.2023 15:38

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletine bağlı Leshan şehrinde 2 gündür devam eden yağışlar toprak kaymasına neden oldu. Şehrin yakınlarında dağlık bir bölgede sabah saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu 14 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye sevk edilen 180’den fazla kurtarma görevlisinin kayıp olarak ilan edilen 5 kişi için çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı dağlık bölgede, yaz aylarındaki yağışlar nedeniyle toprak kayması sık görülen bir tehlike. Çin’in Sichuan eyaletinde 2017 yılında meydana gelen toprak kayması sonucu 140’tan fazla kişi toprak altında kalmıştı.

 

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama