İngiliz istihbaratının bir numaralı isminden Hakan Fidan gafı! Dalga konusu oldu

Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi (SIS/MI6) Başkanı Richard Moore, Dışişleri Bakanı olarak atanan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ı tebrik etmek isterken sosyal medya hesabından sahte bir hesabı etiketledi.

GİRİŞ 04.06.2023 23:04 GÜNCELLEME 05.06.2023 10:10
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi ve Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi (SIS), "Halk arasında bilinen adıyla (MI6)" Başkanı Richard Moore, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanı olarak atanan eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ı tebrik etmek isterken umulmadık bir hata yaptı.

HAKAN FİDAN'I KUTLAYAN İNGİLİZ İSTİHBARAT BAŞKANI'NDAN TARİHİ HATA

Moore, Twitter'daki hesabından, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'nin Türkiye Dışişleri Bakanlığını etiketlediği kutlama mesajını alıntılayarak, Hakan Fidan zannettiği sahte bir hesabı etiketledi.

Moore paylaşımında, "Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim.  Hayırlı olsun, bakanım! @hakanfidan_tr" ifadelerini kullandı.

TWITTER'DAKİ TÜRK KULLANICILAR, RICHARD MOORE'U YORUM YAĞMURUNA TUTTU

Türkiye'de, Ocak 2013- Aralık 2017 arasında yaklaşık 5 yıl gibi bir süreyle Ankara Büyükelçisi görevinde bulunan Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi Başkanı, yaptığı dijital gaf sonrası Türk sosyal medya kullanıcıları tarafından ti'ye alındı.

Türk kullanıcılar, yaptığı gaf nedeniyle Türkiye'yi yakından tanıyan eski diplomat Richard Moore'un paylaşımına yüzlerce yorum yazarak eleştirilerde bulundu.

MOORE HATASINI FARK ETTİ: UTANÇ VERİCİ

Tebrik mesajına yanlışlıkla Hakan Fidan ismiyle açılmış bir hesabı ekleyen Moore, yaptığı bir sonraki paylaşımda, "Hay aksi, bu utanç verici! ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!" ifadesine yer verdi.

YAKLAŞIK 3 YILDIR İNGİLİZ DIŞ İSTİHBARATININ BAŞINDA

Türkiye'de, Ocak 2013- Aralık 2017 arasında yaklaşık 5 yıl gibi bir süreyle görevde bulunan İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, 1 Ekim 2020'de Birleşik Krallık Gizli İstihbarat Servisi'nin(SIS) başına getirilmişti.

15 TEMMUZ'DAKİ KANLI DARBE GİRİŞİMİNİ FETÖ'NÜN YÖNETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

2 darbe girişimi ve Gezi ayaklanmasının yaşandığı bu zaman diliminde Türkiye'de etkin olarak görev yapan Moore, 15 Temmuz 2016’daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısız darbe girişiminin arkasında "elinde kanıtlar olmamaklabirlikte FETÖ'nün bulunduğunu açıklamış ve "kabul edilemez" olduğunu belirtmişti.

"TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUNLAR OYNUYOR MUSUNUZ?"

Türkiye'deki yıllarında sosyal medya hesabını aktif kullanan Moore, netameli konularda alaycı bir üslup kullanarak Türk kullanıcıları ti'ye alıyordu.

FETÖ'cü kanlı darbe girişiminden kısa bir süre sonra bir kullanıcının, "Başkanım Türkiye üzerinde oyunlar oynuyor musunuz?" sorusuna, "Evet. Golf oynuyorum. Belek üzerinde." yorumunda bulunmuştu.

İNGİLİZLER İÇİN "İKİYÜZLÜ VE SİNSİ" NİTELENDİRMESİNE, "KOMPLO TEORİSİ HAYRANLARINI ÖZLEDİM" YANITINI VERMİŞTİ

Koyu Beşiktaş tarafı olduğu bilinen Moore, 1987 yılından itibaren SIS’da görev almasından dolayı Türkiye’de sık sık "İngiliz derin devletinin adamı" ithamlarına muhatap olmuştu.

Moore, Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nde Siyasi Genel Müdür olduğu dönemde bu konuda atılan bir tweete, "ikiyüzlü ve sinsi", "Türkiye’nin İngiltere konusunda komplo teorisi hayranlarını çok özledim" sözleriyle dalga geçmişti.

KİBİRLİ VE KIŞKIRTICI BİR DİL KULLANIYOR

Başka bir kullanıcının, "Sayın Moore bir şey soracağım Türkçeyi nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz? Google çeviriden mi yardım alıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Moore, "Yok, Google'yi kullanmıyorum.  Gençken dilinizi öğrendim. İngiliz Derin Devleti dil okulunda." diyerek kibirli bir dil kullanmıştı.

DİKKAT ÇEKEN "ARABİSTANLI LAWRANCE" VURGUSU

Moore 2017 tarihinde, "Arabistanlı Lawrance Süpermarket" görselini, "İngiliz derin devletinin perakende satış mağazası olabilir mi?" ifadeleriyle paylaşmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • EME 10 ay önce Şikayet Et
    istihbaratcı hata yaptığını sandırır bakar kimler atlıyor oltalaa
    Cevapla
  • SİNSİ İNGİLİZ 10 ay önce Şikayet Et
    İstihbaratta yapılan hiçbir şey boşuna değildir. Verilmek istenen mesaj nedir onu okuyabilmek önemli.
    Cevapla
  • İlyas 10 ay önce Şikayet Et
    Sinema ve dizileriyle dünyaya süper güç izlenimi veriyorlar da gerçekte boş bu adamlar
    Cevapla
  • Vedat 10 ay önce Şikayet Et
    Bu işte elon musk parmağı var hani sahte hesaplar silindi
    Cevapla
  • Metin Güner 10 ay önce Şikayet Et
    İngilizler Bunlar , Dünyanın Mikserleri... Ortada Hiç Gözükmezler , Ama her taşın altına Gizlenmiş Yılan Gibiler... !!!!! Ama Artık Sona Geldiler ... Artık Kendi Kendilerini Sokacaklar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!