Kırgızistan'da darbe girişimi: Asker ve bürokratlar gözaltında

Kırgızistan’da darbe planlayan bir gruba yönelik ülke genelinde operasyonlar başladı. İlk gelen bilgilere göre 110 asker ve bürokrat gözaltına alındı.

GİRİŞ 05.06.2023 12:02 GÜNCELLEME 05.06.2023 12:22
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Kırgızistan’da hükümete yönelik darbe planlayan bir gruba yönelik ülke genelinde operasyonlar başladı. 2021'de de darbe girişiminin engellendiği ülkeden ilk gelen bilgilere göre 110 asker ve bürokrat gözaltına alındı.

Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi, ülkede darbe teşebbüsünde bulundukları tespit edilen şahıslara bugün eş zamanlı operasyon yürüttü. Ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda, darbeye katılması muhtemel olan kişiler gözaltına alındı.

Kırgızistan'da haber servisleri, operasyonun görüntülerini paylaştı. Edinilen bilgilere göre, ülkede bir grup, Caparov iktidarını devirmek üzere hazırlık yapıyordu. Kırgızistan güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı şahıslar hakkında henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

2021'DE DE DARBE GİRİŞMİ ENGELLENMİŞTİ

Kırgızistan, sık sık darbe girişimi ve halk hareketlerine sahne oluyor. 2021 yılında, darbe planladığı şüphesiyle Kırgızistan Milletvekili Baktıbek Cetigenov gözaltına alınmıştı. Ayrıca o dönemde Cetigenov ve El Intımagı Derneği Başkanı Askat Temraliyev'in başkent Bişkek’te protestolar için gizli anlaşma yaptığı bildirilmişti. Cetigenov’un söz konusu protestolar ile iktidarı ele geçirmeyi planlandığı ortaya çıkarılmış ve daha sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bu durumda halk iktidarına sahip çıkmalı, medyada çıkan karalama propagandasına itibar etmemeli. hükumet değişecekse kendimiz seçimle demokratik bir şekilde değiştirirz demeli.
    Cevapla
  • Deli dumrul 10 ay önce Şikayet Et
    fetö itleri hala iş başında...
    Cevapla
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    Geçmişten kalan bir isyankarlik hastaliği var Kirgiz kardeşlerin.
    Cevapla
  • Murat44 10 ay önce Şikayet Et
    Tipik bir fetö yapılanması var kırgızistanda
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Türk cumhuriyetleri acile toplanıp yardım etmeliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı