Güney Kore’de Ulusal Meclis’e polis baskını

Güney Kore’de Ulusal Meclis’e polis baskını

Güney Kore’de Ulusal Meclis’e polis baskını
Güney Kore’de Ulusal Meclis’e polis baskını
GİRİŞ 06.06.2023 00:30 GÜNCELLEME 06.06.2023 00:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kore’de polis, Ulusal Meclis'e baskın düzenledi. Baskının ana muhalefetteki Demokrat Parti’nin (DP) 2021’deki başkanlık seçimlerinde en az 10 milletvekilinin rüşvet aldığına ilişkin iddialar nedeniyle düzenlendiği açıklandı. Seul Merkez Bölge Savcılık Bürosu tarafından yapılan açıklamada, DP başkanlık seçimlerine katılan milletvekillerinin giriş ve çıkış kayıtlarına el koymak için söz konusu baskının yapıldığı belirtildi.

Söz konusu rüşvet soruşturması, DP seçimlerinde dönemin başkan adayı Song Young-gil'in kampanya yetkililerinin DP’nin ulusal kongresi öncesi görevdeki 20 milletvekiline içinde yaklaşık 71 bin dolar bulunan zarfları dağıttığı iddiası üzerine başlatıldı. Geçtiğimiz ay savcılar, başkanlık seçimleri sırasında oy karşılığı para kampanyasına karışmakla suçlanan eski DP milletvekilleri Youn Kwan-suk ve Lee Sung-man için tutuklama kararı çıkarmak istedi.

Savcılar, Youn'un Nisan 2021'deki başkanlık seçimlerinde iki gün boyunca görevdeki yaklaşık 20 DP milletvekiline her birinin içinde yaklaşık 2 bin 300 dolar bulunan zarflar dağıttığından şüpheleniyor. Görevdeyken bir milletvekilinin tutuklanması için Ulusal Meclis’in onayı gerekirken, Lee ve Youn’un tutuklanmalarına izin verilmesine yönelik önerge geçen hafta Ulusal Meclis Genel Kurulu'na sunuldu. 12 Haziran'da Ulusal Meclis Genel Kurulu’nda Lee ve Youn’un tutuklanmalarına yönelik önerge oylamaya sunulacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Deli dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    Bizim savcılar da terörist dhpkk ve chpkk ya böyle operasyon yapmalı artık.
    Cevapla
  • Kartal 9 ay önce Şikayet Et
    Sakın ha bizde öyle bişey yapmayın itibarınız zedelenir
    Cevapla
  • Volkan 9 ay önce Şikayet Et
    Adamlar rüşvette harekete geçiyor bizimkiler terörist kafasındakine bile duruyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı